Семена на безколови сортове домати Сан Марцано 2

6
1708
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 1 гр. (около 250 – 300 бр. семена на безколови сортове домати Сан Марцано 2 има в една опаковка).
Норма за сеитба: От 25 до 30 грама на декар.
Реколта: Голям добив.
Период на сеитба: През месеците януари и февруари.
Период на разсаждане: През май месец.
Вегетация: От 100 до 110 дена.
Схема на отглеждане: Отглежда се двуредово безколово при схема 120/40 х 20 см. Подходящ за отглеждане в оранжерии, изградени от полиетилен израелски за оранжерия или на открито.
Характеристики на плода: Цилиндрични плодове, ярко червен цвят. Безколовите сортове Сан Марцано 2 имат много добри вкусови качества, месеста консистенция и много малко семки.

Със следващото предложение онлайн магазин Semenata.Shop ще Ви даде възможността да се запознаете с интересните и освежаващи безколови сортове домати Сан Марцано 2. Семената на тези детерминантни доматки прибавихме с цел да дообогатим каталога си със зеленчуци и да представим още едни издължени плодове, които са подходящи за прясна консумация и консервиране. Средноранния домат се отглежда на двуредови ленти без опори.

Много месестата структура е характерна за Сан Марцано 2, както и липсата на много семки и финната обвивка.

Както всички се досещат прясно нарязаните домати са най-подходящият начин за консумиране на безколовият сорт. Но това не означава, че може да ги гледате само за хапване на салата. Абсолютно подходящи са те за обработване и консервация, примерно направата на сок или пък различни видове сос. Като размери са сравнително дребни, очаквайте да наберете домат с тегло около 90 грама.

Говори се, че преди няколко века, някъде към 18-ти семенцата са подарени на италианска провинция, където са намерили името си.

Сортът безколов Сан Марцано 2, или по-точно плодовете му, подобно на роднините си, събира в себе си множество витамини. Някой от тях са ни идеално познати, например витамин С и А. Всички полезни вещества в състава на домата от споменатия вид ние поемаме и усвояваме без съмнение. Те са ни нужни, съответно имаме на лице една от всички полезни причини да засеем семена на Сан Марцано 2 безколовия сорт.

Както вече казахме по горе в текста, видът домат с продълговат плод можете да си отгледате без да използвате прътове като опора на стъблата.

Може да подготвите разсад от семената. Тях сейте през първите месеци на годината, а именно януари и февруари. Очаквайте да получите готови и узрели плодове от пролетния месец май до летния месец юли.

Засяването осъществете на дълбоко в земята – един до 1,5 сантиметра.

След избиването на кълновете и оформянето им до готовност, изчакайте късните периоди на слани. Тогава вече засаждайте на избраното място. Ориентирът Ви в случая като месец е май. Може да засадите разсада от безколовите доматки и в оранжерии полиетиленови или в парници по-рано.

Избраното място да е плодородно. Поливането умерено до поносима влажност.

Очаквайте от 100 до 110 дена вегетация на домат Сан Марцано 2.

След узряване големите и плътни плодове са в завидно количество. т.е. добивността на сорта е доста голяма.

Консервираните доматени буркани стават една от целите при произвеждане на червените зеленчуци. Причина за това е основно липсата на голям брой семки в състава им. Така се преработват по-лесно и по-бързо.

Заедно със зеленчуковите си другари от сорта на краставици, пиперки, тиквички и други, сместването с тях успява да обогати вкуса на всяка манджа.