Семена на безколови сортове домати Чери червено от Италия – страхотни на вкус

4
339
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 1,3 гр. (около 325 – 455 бр. семена на безколови сортове домати чери червени има в една опаковка).
Норма за сеитба: От 25 до 30 грама семена на декар.
Реколта: –
Период на сеитба: За ранен добив – януари и февруари, среден – март, късен април и май.
Период на разсаждане: Началото на април.
Схема на отглеждане: Най-добра е двуредова схема безколово отглеждане – 120/40 х 20 см. Може да се отглеждат и колово едноредово при схема 80-120/35-45 см. Безколовите сортове червено чери са подходящи за отглеждане на открито, в сандъчета и оранжерийни постройки от полиетиленово фолио за оранжерии.
Вегетация: –
Характеристики на плода: Безколовите сортове чери доматчета са с кръгли размери, около 15 – 20 гр. средно тегло, тънка ципа, изключително вкусни, силно ароматни и много сочни.

Онлайн магазин Semenata.Shop в следващите редове ще Ви предостави информация за сорт италиански семена. Те са част от богатия асортимент, който имаме в зеленчуковия ни каталог. Семена на безколови сортове чери домати червено. Подсказката в името е „чери“. Както се сещате вероятно, това са дребен сорт доматки, отглеждани по безколов начин. Нямат нужда от прътове за опора, понеже са с нискорастящи стебла (детерминантни).

Особеното при черито в конкретния случай е, че подходящ вариант е отглеждането им за сушене.

Притеснението ви за набавяне на дървени прътове още сега може да изчезне, отглеждайте Червеното Чери в сандъчета или в съдове, подходящи за цветя.

На всички им се е случвало да се срещнат с този привлекателен вид доматенца. Дребничките им плодове винаги ще намерят приложение, дори извън готвенето. Украсата с тяхно присъствие на декоративни места е напълно възможна. Червеничките сладки дребосъчета привличат със страхотния си наситен цвят и многобройността на плодчетата. Бройките на една пъпка са впечатляващи – от 80 до 90 бройки. Цяла купа може да напълните от едно съцветие.

Известни са като доматки за сушене, но когато искате да допринесете за разнообразието и красотата на градината си, те са вашият коз.

Засявайки ги до леха с подправки и билки, ще са Ви наблизо и често ще минавате покрай тях.

Освен покрай ароматните подправки, може да се насочите и към къта си с цветя.

Оригинално и естествено ще стоят черитата при този вариант. Красиви и с ярък цвят, ще добавят уникалност на цветната леха.

Аранжори от световна класа прибягват до помощта на сладурските доматки.

Представете си сандъчета и различни цветни кашпи с Червено Чери върху покриви, в офиси, домашни градини, като интериор на екстравагантни заведения и много други варианти.

Червените Чери безколови доматенца за прясна консумация и сушене за идеална причина за появата на усмивка по детските лица. Забавни и апетитни дребните плодове радват малчуганите по всякакъв начин.

Семената на Червено Чери може да се засее за ранни, средни или късни добиви за домати. Ранни домати сортове бе колове ще получите при сеене през месец януари и месец февруари. Средни доматени добиви получавате при сеитба март месец, ако засявате април и май, ще получите многобройните плодове като късен добив.