Био семена на домати Бонония – вкусен български безколов сорт с доказани качества

5
365
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 2 гр. (400 – 600 бр. семена био на домати български Бонония има в една опаковка).
Норма за сеитба: Около 30 грама на декар.
Реколта: От 6 до 8 тона на декар.
Период на сеитба: За разсади през март, а навън през март и април.
Период на разсаждане: От последните дни на март нататък.
Схема на отглеждане: 120/ 40-20 см. Редово безколово или колово навън и на закрито оранжерии от полиетилен 200 микрона или по-фин
Вегетация: Около 105 – 120 дни.
Характеристики на плода: Био доматите Бонония са добре познати със своя едър плод (150 – 200 гр.), който е твърд, кръгъл, с гладка обвивка и изключително вкусен. Доматът био е без зелени пръстени с ярко червен цвят.

Български био семена на домати Бонония са част от богатия каталог на магазин за градината Semenata.Shop, който винаги е на разположение на многобройните ни настоящи, а и на бъдещите ни клиенти.

Видът и вкусът са един от големите плюсове на доматите био от типа Бонония, което ги прави широко предпочитани от зеленчукопроизводители и потребители от цялата ни страна, а и в чужбина.

Тази селекция е специално създадена по международните стандарти и може да задоволи и най-претенциозният земеделски производител, търговец или консуматор.

Био семената на доматите дори се пакетират по евростандартите, отглеждането им също е съобразено с международните правила. Така семената са напълно екологично издържани, издръжливи и силни. Напълно са подходящи да се консумират от всички, включително деца, хора на диета, вегетарианци или вегани.

Здравословният начин на живот предполага и здравословна храна така, че именно заради това доматът от типа Бонония се произвежда масово у нас и в чужбина и много се търси както на пазара в страната, така и от търговците, които се занимават с внос и с износ на земеделска продукция.

Сортът е от средно ранните сортове, може да се гледа и навън на открити земеделски площи, и на закрито в оранжерия (от найлон за оранжерии с UV защита) или в парник.

Те имат вегетация около 105 – 120 дни, а насажденията при оптимално обгрижване, поливане и наторяване, се извисяват обикновено около 60 сантиметра на високо. Дават неизменно високи добиви, а всяко растение е отрупано с домати, чийто обичаен грамаж достига до 180 грама всеки, сочат данните от каталога на градински магазин Семената Шоп.

Безспорно основен плюс на био Бонония са полезните им свойства. Те са богати на повечето витамини, от които има нужда организма ни, затова е добре да се консумират в прясно свежо състояние, най-вече във вид на салата, гарнитура или украса към различни основни ястия.

Този български био домат се използва и за готвене и с него се правят разнообразни постни и месни манджи от нашата и от чуждата кухня. Той може да се консервира промишлено и в домашни условия и от него се правят консерви с цели и рязани домати, белени и небелени домати, доматен сок и доматено пюре, лютеница и кетчуп, туршии, доматени сосове.

Не е за подминаване и фактът, че доматът от типа био Бонония имат много силна устойчивост на тютюнева мозайка, фузариум и вертицилиум.

Тъй като доматът е твърд и има добър търговски вид дълго след обирането му, той е устойчив на съхранение, пренасяне на дълги разстояния, търговия, внос и износ, показва опитът на множество био производители сертифицирани.