Стилът Пантелерия | Art senses – артистични идеи за интериор и градина

11
546
Добави коментар
Art_senses
Art_senses

Преструктуриране в името на традицията с местни материали и ново строителство.

Пантелерия (Pantelleria) е малък италиански остров, който е много популярен сред туристите със своята природа и сгради характерни за това място. Посещават го, за да прекарат ваканциите си в скромните домове, които все по-често се трансформират във вили.

Един пример за това е домът на фотографа Адриан Хамилтън, реновиран през 1972 г. и обновен скоро по проект на Studio Giuntoli Associates (Професионална асоциация на архитектите на Gabriella Giuntoli, Gianfranco Pavia и Andrea Luca Blandino). „Структурата е останала непокътната“ – обяснява архитект Gabriella Giuntoli, които са извършили този и много други проекти за преструктуриране на острова. “ В този случай е налице липсата на експанзия. Къщата е била изоставена близо 50 години, но все още е запазена и  обитаема.“ Тя се състои от две сгради, разделени от вътрешен двор, в по-голямата сграда (50 кв. м) има беседка, баня и кухня. По-малката е с две спални и баня за гости.

Наскоро бе добавен басейн на външната тераса. „Голяма е разлика между нуждите на туристите и навиците на жителите по тези места. В миналото населението, след като свършат работа на полето, те търсят убежище у дома. “

За строителството са използвани характерните местни материали: камък, варовик, дърво. Тъй като намерението е да се ограничат колкото е възможно повече от въздействието на новото строителство, архитектите спазват традиционния стил. „Ние няма да променяме района, а ще го оставим да носи своята култура и среда. От друга страна възможностите са ограничени, но резултатите могат да се наблюдават в дългосрочен план.