Самозалепваща лента за хидроизолация RoofSeal PLUS, 200mm x 7.6m

1
437
Добави коментар
roski1990
roski1990

RoofSeal PLUS е самозалепваща лента, предназначена за обработка/ремонт/уплътняване на пробиви в по-дълбоки, грапави повърхности, като битумни мембрани, битумни керемиди, циментови повърхности, фасади, вътрешни мазилки и др. Самозалепващата лента RoofSeal PLUS е с по-голяма дебелина /1,65мм/, което й позволява да залепне за по-дълбоки или грапави повърхности, обирайки по този начин неравностите, без да се нацепи и надупчи. Тази самозалепваща лента е хидроизолационна, осигурява водонепропусклива връзка и залепва към еднородни и към разнородни повърхности. Лентата RoofSeal PLUS може да намери приложение за ремонти на обекта, у дома, за довършителни работи и въобще навсякъде, където Вие сами прецените, тъй като е универсален продукт с монтаж, който всеки сам може да направи.

Самозалепващата лента RoofSeal PLUS осигурява водоплътна и дълготрайна връзка между две или повече еднородни или нееднородни повърхности. Структурата й се състои от лепилен слой, разработен по патентованата технология MicroSealant® на EternaBond® – микрополимерна технология от синтетични смоли, термопласти и силно пластичен синтетичен каучук с вграден грунд. Лепилният слой на лентата за хидроизолация и уплътнение RoofSeal PLUS се активира при оказване на натиск с ръка или с металния ролер на EternaBond, който е единственият уред, препоръчан при монтаж. Веднъж залепена, лентата се слива с повърхността на молекулярно ниво и е почти невъзможно да бъде отлепена! Така разработен, лепилният слой е изключително устойчив на химически контакт, на озон, кислород, кръговрата на сезоните – топлина, влага, студ, което означава, че на практика е невъзможно да се получи температурен шок, вследствие на който да възникне теч от мястото на залепване.

Самозалепващата лента за хидроизолации RoofSeal PLUS е с UV устойчив гръб в два цвята – черен и бял. Лепилният слой е защитен посредством силиконов филм, който се отстранява непосредствено преди залепване. С изключение на почистването на повърхността преди полагане, лентата RoofSeal PLUS е на практика перманентна система за поправки в една стъпка – Почиствате, Полагате, Натискате … И сте готови! RoofSeal PLUS създава водо-, влаго- и въздухоустойчива бариера. Намира приложение и при поставяне на покривни прозорци, обработка на покривни детайли, като обшивки на комини и обработка на завършващи профили и др. За да залепне и да действа, като хидроизолиращ елемент върху лентата трябва да се упражни натиск. Посредством натиска с ръка или с металния ролер вие активирате залепването на продукта.

За да се залепи лентата RoofSeal PLUS повърхността трябва да бъде чиста и суха, да се отстрани влагата, прахът, мръсотията /ако има такива/. За обработка на повърхността е препоръчително да използвате чистител-спрей EternaClean или просто вода/ацетон/коресилин в зависимост от степента на замърсяване на повърхността. Използвайте грунд-спрей/кен EternaPrime, който е препоръчителен за употреба, когато повърхностите са грапави – бетон, тухла, замазка, мазилка и др и задължителен при монтаж в температурния диапазон от +4°С до -29°С. След това остава само да упражните натиск върху самозалепващата лента RoofSeal PLUS, за да активирате лепилния слой и … ГОТОВО!

Самозалепващата лента RoofSeal PLUS прилепва върху разнообразие от повърхности: дърво, метал пластмаса, стъкло, замазка, фасада, битумни мембрани – SBS и APP, керамични/битумни керемиди, алуминий, мед, гипсови плоскости, стъклопласти, тухли, бетон, зидария, OSB, термопласти и др.

Много е еластична, залепва върху себе си т.е. може да се реже и обвива около обекти с всякаква форма и релеф. Дебелината на лента за хидроизолации RoofSeal PLUS – 1,65 мм осъществява по-здрав контакт с основата – залепва върху грапави и неравни повърхности, без да се размества, отлепя или нацепва.

Лентите RoofSeal PLUS се предлагат с дебелина 1,65 мм, в два цвята – бял и черен, няколко вида ширини – 5, 10 и 15 см и дължина на ролката – 7,6 м.

Може да се достави при поръчка на минимум 1 кашон и ширина 20см /3 ролки/.

Видео ремонт на снадка на съществуващо покривно покритие: https://www.youtube.com/watch?v=yGEm-rJET4M

ВАЖНО: Не се препоръчва за употреба при опорно-структурни решения, тъй като лентата не е проектирана да носи на тежест.

ЕФЕКТИВНОСТ:

-100% водоустойчив продукт

– лепилният слой се активира само чрез натиск – с ръка или с метлния ролер EternaBond

– залепва към разнообразие от повърхности

– залепва към повърхността на молекулярно ниво= по-висока повърхностна адхезия

– с вграден грунд

– лесен монтаж в три стъпки: ПОЧИСТВАТЕ, ЗАЛЕПЯТЕ, НАТИСКАТЕ…. ГОТОВО!

УСТОЙЧИВОСТ:

– гаранция – 10 години

– средна продължителност на живот на продукта – 20 години

– без разтворители

– без ЛОС /летливи органични съединения/

– не отделя вредни газове, гарантирайки качеството на въздуха вътре в сградите

– изключително стабилен продукт срещу действието на атмосферните влияния – запазва еластичност до -57°C

– без втвърдяване, нацепване, напукване;

Код: EB-PB02-25EU – черен цвят
5см х 7,6м
12 ролки в кашон
Тегло: 0,250 кг. за 1 брой
Размери: 8 х 5 см