Взрив в Лондонското метро

1
255
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Взрив избухна в лондонското метро, предадоха световните агенции. По предварителни данни, няколко души са получили наранявания.

Лондонската пожарникарска служба съобщи, че сигнал за експлозията е получен в 08:21 ч. местно време. Според очевидци взривът е предизвикал огнена топка, окято се е разнесла из вагона. Според „Скотланд ярд“ има няколко ранени пътници, но няма жертви. Очевидци са видели хора с окъвавени лица и други, които са пострадали при настъпилата паника и след като пътниците се втурнали навън да търсят спасение. 

Експлозията в лондонската метростанция „Парсънс Грийн” ще се разглежда като терористичната атака, съобщиха полицейски източници. Макар че все още е твърде рано да се направи заключение какво е предизвикало взрива. 

„Помощник-комисарят Нийл Бас,, който е висш национален коодинатор за контратерористични полицейски операции обяви, че „инцидентът е терористичен акт“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Българското посолството в Лондон е отправило запитване към местните власти за пострадали български граждани при инцидента.

Към 12.00 ч българско време няма информация за жертви при инцидента.Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Лондон:

+ 442075813144 и + 442075849400

 

 

 

 

 

 

 

 

В социалните мрежи се появиха първите снимки от мястото на инцидента – горяща пластмасова кофа за отпадъци, от която се показват някакви жици от тъмна чанта.  

Инцидентът стана на метростанция „Парсънс грийн”. Станцията е затворена, районът е отцепен. Полицейски и медицински екипи вече са на мястото.

Силвен Пенек, компютърен програмист от Саутфийлд, Уимбълдън разказа, че е стоял на около 15 м от мястото на взрива.

„Чух силен взрив и когато погледнах натам, видях огомни пламъци“ – разказва той. „Хората веднага се разбягаха, след като мотрисата спря на станция „Парсънс Грийн“. 

Силвен Пенек добави, че като се вгледал в кофата, тя му заприличала на кутия от майонеза,поставена в плик на Lidl. 

„Нямам представя, дали това не е било някаква химическа реакия, но имам чувството, че това е било някакво самоделно устройство. Макар изобщо да не съм експерт в тази област.

Британският премиер Тереза Мей реагира веднага и изпрати в Twitter послание:

 

PM: My thoughts are with those injured at Parsons Green and emergency services who are responding bravely to this terrorist incident.
— UK Prime Minister (@Number10gov) September 15, 2017

 

Кореспондентът на BBC Риз Латийф разказа за паника, писъци и бягащи хора.

Пътници продължават да публикуват снимки от инцидента в социалните мрежи. На някои от тях се вижда бяла кофа, тлееща във влака.