АББА тръгват на световно турне като холограми :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
308
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Шведската поп група АББА планира световно турне, повече от три десетилетия след последното си официално такова преди разпадането си през 1982 г. Легендарният състав обаче няма да присъстват лично, въпреки че се събра за изпълнение през 2016 г.

Вместо това музикантите ще бъдат пресъздадени в „дигитални аватари“ за турне на виртуална реалност през 2019 г., въпреки че всички членове на АББА са живи.

„Това е перфектно! Можем да бъдем на сцената, докато разхождаме кучетата си“, каза Бени Андерсон от групата пред „Хералд сън“.

„Дори не е нужно да напускам къщата си. Ако това наистина работи, ще има много други артисти, които ще искат да направят същото, дори и млади хора“, допълни той.

Досега използването на холограми за музикални представления беше запазено за изпълнителите, които вече не са между нас. Но, като се има предвид пословичния страх от летене на певицата Агнета Фалтског, това със сигурност е достоен (и икономичен) вариант за турне.

Очаква се холограмата да пресъздаде музикантите в техния пик в края на 70-те години. /БГНЕС