Артистична торта изненада „Дъга“

14
635
Добави коментар
Art_senses
Art_senses

Изработването на торти-изненади обикновено е сложно сладкарско занимание изискващо опит и специфични кулинарни умения. Когато обаче се работи със захарен фондан, готови блатове и спрей със сметана, това не винаги е така. Представяме ви една идея доказваща, че дори непрофесионалист в сладкарството, може да направи уникална торта. Необходими са само малко желание, подходящи продукти и повече старание. Естествено, ако никога не сте работили с фондан е добре да се консултирате с човек с опит, тъй като това е най-трудната част.

Необходими продукти:

Два еднакви кръгли блата – готови или домашно приготвени Сметана или крем по избор – маслен или млечно-маслен е добър вариант Разноцветни бонбони или други сладки изкушения – за изненадата Бял захарен фондан и сладкарски оцветители ( с някои може и да се рисува върху фондана)

 

Начин на приготвяне:

Блатовете се разрязват наполовина. Средата на две от половинките се изрязва по посочения начин, след което с помощта на сметаната или крема се слепват заедно. От едната им страна се добавя едното плътно парче, получения отвор се пълни със сладките, многоцветни лакомства и се слепва и последната част от блатовете. Така получената форма се намазва плътно. Независимо дали използвате сметана или друг крем, плътността на сместа трябва да е висока, т.е. да е максимално гъста. Отделете 1/2 от захарния фондан, оцветете го в синьо и разточете, след което загърнете намазаните блатове и загладете с шпатула. Това е най-трудната част от рецептата, затова работете бавно и търпеливо, с внимание към детайла. От другия фондан отделете една част за артистична декорация в бяло, а останалия разделете на части, оцветете в нюансите на дъгата и разточете на дълги ивици. Тези ленти подредете плътно една до дуга, като използвате външната страна на дъното на опаковката на блатовете или на тавата в която сте ги пекли. Прилепете ги към тортата (или тортата към тях), завършете украсата с отделената бяла част – направете топчета и оформете „облачета“ в двата края на дъгата. Може да работите върху подложка за торта или парче разточен фондан. Оставете да се охлади и изненадайте с чудесата под дъгата.

аранжиране, декорации, декорация на торта, захарен фондан, идеи, идея за торта, интересна торта, лесна торта, рецепта за торта, рецепти, торта, торта „Дъга“, торта изненада, торта с фондан, цветна торта, идеи за дома, интериорен дизайн, обзавеждане, интериорни идеи, идеи за дизайн, модерен дом, идеи за декорации, артистични идеи