IPL фотоподмладяване, премахване на петна и разширени кръвоносни съдове – Lazara.bg

2
278
Добави коментар
Lisandra
Lisandra

След поредното вече изминало лято идва ред на студения сезон, който не много от нас харесват и обичат, но пък е изключително подходящ за процедури, с които да върнем свежестта на кожата, която е и най-засегната от UV лъчите.

Реклама

Този пък темата, която ще дискутираме с консултанта на LAZARA по венерология и дерматология Д-р Каляшева е IPL технологията и как с нейна помощ можем да преборим някои несъвършенства по кожата.

LZ: Нека първо дадем обяснение как работи IPL технологията?

Д-р Каляшева: IPL технологията, също като лазерната, разчита на селективната фототермолиза. Светлинната енергия, която излъчва се абсорбира от меланина, трансформира се в топлина, която въздейства на зоните с по-тъмен цвят. В следствие на IPL се разрушават по-тъмно оцветените клетки, които в продължение на няколко седмици видимо избледняват. С тази технология може да се извършва успешно „фотоподмладяване“, премахване на петна и разширени кръвоносни съдове и т.н.

LZ: Какво представлява IPL фотоподмладяване?

Д-р Каляшева: Така нареченият IPL PHOTO REJUVENATION е иновативен метод за премахване последиците от фотостареенето на кожата, като бръчки, петна и други кожни несъвършенства. При този метод използваната интензивна пулсова светлина се насочва върху дермалния слой с цел стимулиране клетките отговорни за регенерирането на кожата. Най-често третираните зони са, тези които редовно са изложени на слънце, като лице, шия, деколте, ръце и рамене.

LZ: Как могат да бъдат премахнати петната и разширените кръвоносни съдове по кожата?

Д-р Каляшева: Успешен начин е използването на INMODE – LUMECCA IPL. Това е технология, която е специално създадена за отстраняване на придобити или наследствени пигментни лезии. Третирането им се базира на селективна фототермолиза, при която светлината прониква в кожата и се абсорбира селективно от меланина или хемоглобина, които са в по-тъмни от другите тъкани. Ефектът от INMODE – LUMECCA IPL се постига поради факта, че патологичните структури са по-богати на меланин или друг пигмент. С поглъщането на светлинната енергия тя се трансформира в топлина, водейки до разрушаване на по-тъмните оцветени клетки. Резултатът е избледняване в течение на няколко седмици след приложеното лечение. Подходящи за този тип третиране са слънчеви пигментации, розацея, съдови лезии, възрастови петна, лунички.

LZ: Какво трябва да се направи преди този тип процедури?

Д-р Каляшева: Противопоказно е директното излагане на слънце и придобиването на тен, включително и чрез солариум, най-малко 2 седмици преди това. Също така, трябва да се прекрати приема на локални дразнещи средства и антикоагуанти.

LZ: А след тях?

Д-р Каляшева: Ако кожата е чувствителна към слънчева светлина се избягва излагането на пряка слънчева светлина, използва подходящ слънцезащитен продукт поне 3 седмици, както и хидратиращ крем.

LZ: Колко процедури са необходими за добри резултати?

Д-р Каляшева: Програмата на лечение се съобразява с нуждите на кожата за всеки пациент. Обикновено включва от 3 до 5 процедури, като всяка се изпълнява на интервали от три седмици. При IPL фотоподмладяване няколко дни след първата процедура започват да се виждат резултати. Кожата изглежда по-млада, блестяща и тонизирана с течение на времето. При процедурата за премахване на петна и разширени кръвоносни съдове веднага се забелязва зачервяване на кожата и усещане за леко затопляне в областта на третираните зони. Обикновено тези реакции отшумяват за няколко часа, а през следващите 24-48 часа се забелязва потъмняване на пигментните лезии, като през следващите 2 седмици те избледняват, което от своя страна довежда и до изглаждане и изравняване на тена.

За още полезна информация: Drkaliasheva.com

–от Камелия Анастасова