Имунофан – Спрей

1
629
Добави коментар
TaLoV
TaLoV

Описание
Какво е ИМУНОФАН?

ИМУНОФАН е  препарат с богат и разнообразен спектър от въздействия върху човешкия организъм. Той укрепва имунната система, като възстановява баланса на окислително-възстановителните процеси в организма, и помага при лечение на хронични заболявания, алергии, хепатит B и C, инфекции и други болести. ИМУНОФАН въздейства благоприятно при онкологично болни, защото преодолява множествената лекарствена устойчивост, възвръща чувствителността на клетките към лечебния ефект и подсилва ефективността на лечението:

Как действа ИМУНОФАН?

ИМУНОФАН има:

имуномодулиращо действие
детоксикиращо действие
хепатопротективно действие

Приемът на ИМУНОФАН осигурява защита и регулиране  на имунната система при срив или нарушение в следствие на появата на заболявания или злокачествени образувания. Ефектът на препарата се проявява в две фази – бърза (до 2-3 дни) и бавна (с продължителност до 4 месеца).

Бързата фаза се характеризира с мощно детоксикиращо и хепатопротективно въздействие върху организма. В първите 2-3 дни се появява засилена антиоксидантна защита на организма поради стимулиране на производството на церулоплазмин и лактоферин. При токсичено инфекциозно заболяване на черния дроб ИМУНОФАН възпира развитието на цитолиза и намалява активността на трансаминазите и билирубина в кръвния серум. Препаратът укрепва имунната система, стимулирайки вътреклетъчно унищожаване на бактериите и вирусите през следващите 7 до 10 дни на прием.

По време на бавната фаза – до 4 месеца – ИМУНОФАН има имуномодулиращо действие, като формира клетъчен и хуморален имунитет и увеличава производството на специфичните антитела. Продуктът помага при лечение на онкологични заболявания, преодолявайки множествената лекарствена устойчивост. При продължителни курсове на химиотерапия организмът изгубва своята чувствителност към лечебния ефект. Приемът на ИМУНОФАН е препоръчителен по време на онкологично лечение, тъй като препаратът възвръща чувствителността на клетките и засилва ефективността на химиотерапията.

Как се приема ИМУНОФАН?

ИМУНОФАН е препарат, който оказва влияние върху различни заболявания. Препоръчва се:

при остри и хронични инфекциозни и възпалителни заболявания (особено за есента и зимата). Впръсква се 1 доза (50 мкг) във всяка ноздра два пъти на ден, в продължение на 10-15 дни.
при херпес инфекция, токсоплазмоза, хламидия, пневмоцистоза, криптоспоридиоза и HIV инфекция
при хроничен вирусен хепатит и хронична бруцелоза. Курсът на лечение включва по 1 инжекция дневно, в продължение на 15-20 дни.
при псориазис. Положителното влияние на препарата се появява след шестмесечен прием.
при онкологични заболявания. Препоръчва се прием със специфична комбинирана схема, която дава възможност за удължаване и подобряване качеството на живот на онкологично болните.

ИМУНОФАН има доказано ефективно действие както за превенция на онкологични заболявания, така и за комбинирано лечение на онкологично болни.

В общата схема на комбинирано лечение, което включва химиотерапия, лъчетерапия, операция, ИМУНОФАН се приема непосредствено преди химиотерапия, лъчетерапия и операция, с последващо продължение през целия период на лечение (веднъж дневно, 8-10 ампули)
При онкологично болни в III и IV стадий на заболяването, с наличие на метастази, се прилага като допълнителен лекарствен продукт, подсилващ имунната система (веднъж дневно, 8-10 ампули, с прекъсване от 15-20 дни)
При деца със злокачествени заболявания на лимфната и кръвоносната система е необходимо да се прилага през целия курс на химиотерапия и лъчетерапия (веднъж дневно)
Не се препоръчва прием от деца под двегодишна възраст.

Съдържание

ИМУНОФАН се предлага в три варианта: ампули за инжектиране, спрей и ректални свещички. Съдържанието на единична доза е:

Ампула: дневна доза – 50мкг/мл 1мл имунофан,/натриев хлорид, глицин, вода за инжектиране/
Свещички: единична доза – 100мкг имунофан,/ жир, пречистена вода/
Спрей за нос: еднична доза (едно впръскване) – 50мкг/доза 40 дози имунофан,/глицин, натриев хлорид, натриев едетат, бензалкониев хлорид/