Най-големият круизен кораб тръгва на път | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

В ИМЕТО НТА РЕКОРДА
Най-големият круизен кораб тръгва на път
Строителството на кораба Harmony of the seas струва повече от €1 млрд., а в създаването му бяха необходими 10 милиона часа.

11 Март 2016 19:08
0

принтирай

|

текст

Във Франция започнаха тестовете на най-големия круизен кораб в света – „Хармонията на моретата” („Harmony of the seas”).Плавателният съд беше построен във френския град Сен Назер от корабостроителницата STX, която конструира кораби от типа „Мистрал”. Строителството на кораба струва повече от €1 млрд., а в създаването му бяха необходими 10 милиона часа.“Хармония на моретата“ е построен за рекордно кратко време – по-малко от три години. Дължината на корпуса на кораба с цели 10 палуби е 362 метра, а ширината е 66 метра – само с половин метър по-дълъг от досегашните рекордьори Allure of the Seas и Oasis of the Seas. Мощността е 227 000 к.с. Круизният кораб има 2747 каюти и места за 5479 пътници. Екипажът му е от 2100 души. На борда има театър с 1400 места, 40 ресторанта, басейн с генератор за вълни, много сауни и джакузита. Пътниците могат да се радват и на баскетболно игрище и мини-голф игрище.Корабът разполага и с най-дългата в света круизна водна пързалка, която ще се спуска през всички 10 палуби. На всяка палуба ще има бар, а барманите, които ще ви поднесат охлаждаща напитка ще бъдат роботи. В центъра на кораба пък ще има търговска улица с множество бутици и кафенета.

 

Тестовете на кораба ще продължат три дни край атлантическото крайбрежие на Франция.Лайнерът трябва да бъде доставен на клиента – американската компания „Royal Caribbean International” на 12 май. Първото плаване на „Хармония на моретата” е планирано на 22 май от Саутхемптън до Ротердам. През лятото круизният град ще направи осем средиземноморски пътешествия. В края на октомври лайнерът ще отпътува за Карибите. 

Билет за тридневно пътуване страви $530, а за седемдневно – $980.