Оригинални семена на пипер Хисарска капия – сладък и едър с много високи добиви

6
331
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 2 гр. (в една опаковка има около 300 бр. семена на пипер Хисарска капия), 50 гр. (около 7500 бр. семена).
Норма за сеитба: От 150 до 180 грама за декар семе Ви е нужно.
Реколта: Над 6 тона от декар в зависимост от агротехниката.
Период на сеитба: За средно-ранна сеитба – през март – април, за късна – краят на май.
Период на разсаждане: В края на май, след поне 7 дни каляване на разсада.
Схема на отглеждане: Едноредово 70/15-20 см.
Вегетация: От 100 до 110 дена.
Характеристики на плода: Един наистина страхотен български пипер. Образува едър плод с дължина около 18 – 22см и ширина около 9 – 11 см, гладки, лъскави с перфектен търговски вид. Сочни, много вкусни, с дебел перикарп около 6 – 7 мм, средно тегло на чушата е около 220 – 250 гр. В началото са светло зелени, при узряване наситено апетитно червени.

Специално за любителите на зеленчуковите насаждения, онлайн магазин Semenata.Shop добави към богатия си каталог сортови семена на пипер Хисарска капия. Характерно за сорта е високата добивност. Средно-ранният пипер е български по произход, една от гордостите на зеленчукопризводителите у нас.

Височината, която достигат растенията, е от 50 до 70 сантиметра, листата са с голяма едрина (което пази плода от прегаряне). Образуващите се плодове са големи, висящи и конусоподобни, дължината стига от 18 до 22 сантиметра. С превъзходен външен вид, месеста структура и невероятни по вкусови качества.

В ранния си период на развитие пиперките са оцветени в светъл зеленикав цвят, при същинското си узряване се оцветяват в наситено червеникаво. Търговският им вид е перфектен, те са плътни и лъскави. Средната тежина е от 200 до 250 грама, Хисарските капии са известни със своята сладост.

Отглеждането е по схема 70/15-20 сантиметра. При полагане на препоръчителните грижи за развитие, зеленчуковите растения ще Ви зарадват със завидна добивност – над 6 тона от декар насаждения.

Добра предпоставка за избора Ви на този зеленчук е фактът, че Хисарската капия е издържлива на летни горещини.

Зеленчукопроизводителите са запознати с бактериозата като болест и са наясно какво причинява тя на пипера. При сорт Хисарска капия няма да имате проблеми с това, зеленчукът е с висока устойчивост към болестта, точно това е причината да е предпочитан.

Българската Хисарска капия може да ядете съвсем прясна, в сурово състояние. Заради прекрасно правилната си форма и големите размери, може да готвите пиперките пълнени. Мариноването и консервирането са също варианти за кулинарното й използване. Печените чушки са едни от най-разпространените в нашата кухня, този сорт не прави изключение от правилото.

Капията можете да сложите за изсушаване или да замразите във фризер. Когато замразявате, нарежете пиперките на по-дребни парчета, според вкуса си, за да са готови за използване при готвене. Капията от Хисаря може да слагате в различни зеленчукови манджи или месни ястия. Много салати се ползват с присъствието на месестите зеленчуци.

Като правило, знайте, че за засяване на декар площ, ще са Ви необходими от 150 до 180 грама семена на Хисарска капия. Отглеждането става или чрез приготвяне на предварителни разсади.

Земята, която да подберете, нека да е плодородна, така пиперът ще се развива в подходяща среда. За качествени резултати окопавайте и плевете при нужда. Поливането е едно от основните неща за пиперите, както при повечето зеленчукови култури.

Вегетацията на зеленчука е от 100 до 110 дни.