Английска закуска – купички с бекон и яйце

12
349
Добави коментар
Art_senses
Art_senses

Класическата Английска закуска задължително съдържа бекон и яйца. Поднася се по всяко време на деня с препечен хляб, различни допълващи храни (сирена, колбаси, плодове, зеленчуци) и напитки (чай, кафе, плодов сок, мляко). Тя е изключително популярна в англоговорящия свят като естествено има своите вариации в зависимост от континента и климата. Тук ще ви предложим един изключително атрактивен и лесен начин за приготвяне на английска закуска в компактна форма, съдържаща основните съставки.

Необходими са ви хляб, бекон, яйца, сирене по избор. Може да добавите и гъби, царевица, варен боб и други. За приготовлението се използват формички за кремове или тава за кексчета/мъфини. За всяка форма ви трябва по една филия хляб за тостер. Разрязвате първо с чаша, за да се получи кръг, а след това кръгът се разрязва наполовина и използвате полукръговете като натискате парчетата хляб, за да прилепнат плътно към стените на формите. Върху тях поставяте сирене чедър или друго допълнение по избор. Ако беконът има нужда от термична обработка го запържвате леко. Подреждате кръстосани лентички бекон върху хляба, като притискате отново и внимавате дълбочината на оформеното кладенче да е достатъчна за яйцето.

Във всяка формичка счупвате внимателно по едно яйце. Посолявате и запичате на 180-200 градуса за около 20 минути. Времето за печене варира в зависимост от типа фурна, така че наблюдавайте внимателно! Аранжирайте и поднесете вашите купички от хляб, бекон и яйце!