Предимствата на гръцкия зехтин

2
364
Добави коментар
zlatko.dimitrov
zlatko.dimitrov

Всички знаем, че съвременният живот има много движещи се части, така че е чудесно да откриваме неща, които могат да решат много проблеми наведнъж. Гръцкият  Extra-virgin зехтин е едно от тези неща: това е една от най-всестранните храни на планетата.

Той е градивна част на един от най-здравословните (и вкусни) диети в света и, за разлика от другите зехтини, не е само за пържене. В проучване след проучване модерната наука потвърждава това, което древните гърци са знаели през цялото време: Използването на гръцкия зехтин е едно от най-здравословните хранителни решения, които човек може да вземе, затова научете се как да търсите правилния зехтин, какво прави и здравните ползи, които предоставя.

Здравословна мазнина

Не всички мазнини са създадени равни, а зехтинът е сред най-здравословните известни масла. Това е централна част от така наречения „гръцки парадокс“ т.е. хората, които сспазват средиземноморска диета, която има високо съдържание на мазнини, имат ниски нива на сърдечно-съдови заболявания и затлъстяване.

Вероятно сте чували за ползите от рибеното масло за здравето. Зехтина Extra-virgin съдържа същите омега-3 мастни киселини, свързани с всичко – от понижаване на кръвната мастна тъкан (основен риск за сърдечно-съдови заболявания) до намаляване на болката в ставите при хора с артрит. Можете дори да утроите приема на омега-3 мастни киселини, чрез готвене на риба в Extra-virgin зехтин.

Бори се със затлъстяването