Валери Симеонов погва и зимните курорти :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,...

Валери Симеонов погва и зимните курорти :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,...

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че смята да прави проверки за шума в зимните курорти, както правеше и в летните.

Преди първото заседание на работната група по въпросите на туризма той заяви, че със законови промени ще се търсят по-ефикасни мерки за преодоляването на проблема с шума в курортите.

Според него в сегашния Закон за туризма мерките са предупредителни, предвидени са и едномесечни срокове за обезшумяване. 

Днес работната група ще обсъди промени в законите за туризма, за Черноморското крайбрежие и за устройството на територията. Сред проблемните въпроси, които трябва да бъдат решени, освен тези за шума, вицепремиерът изтъкна и мястото на преместваемите обекти в националните курорти и като цяло в туризма. Според Симеонов те са "уродливо явление, което пречи на развитието на нормален туризъм", както и набирането на работна ръка за сектора и квалификацията й. 

Вицепремиерът посочи, че подготвените законодателни промени, по които се работи...
Прочети цялата публикация

Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност