Едни от най-красивите места по света

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Те са толкова красиви, че изглеждат нереални. Невероятните места по света, за които цял живот няма да ни стигне да ги обиколим и разгледаме. Повод да помечтаем, а защо не и да си направим една екскурзия до тях. Научете кои са едни от най-забележителните места, дело на природата и човека. Разгледайте и нашата галерия, за да се докоснете до тях отблизо.

Вълнообразните скали в Аризона, САЩ са една от предпочитаните атракции за туристи.

Въпреки че разходките по това причудливо място трябва да бъдат внимателни, защото крият риск, неговата красота е трудно да бъде описана. Най-красивите снимки се получават сутрин рано или в следобедните часове.

Националният парк Йелоустоун е парк с най-голяма концентрация на гейзери в света, както и най-голяма концентрация на бозайници. Паркът е дом на 67 различни видове бозайници, включително и мечки гризли, сиви вълци, лосове и други. Има 13 туристически пътеки, които водят към „кални саксии“ и горещи извори.

Sossusvlei е място разположено в пустинята Намиб в Namib-Naukluft National Park. Заобиколено от големи червени дюни, то е една от най-големите туристически забележителности в Намибия. Най-високите дюни са покрити с растителност. Антилопи и дребни животни са част от фауната на тези красиви земи.

Оризовите тераси в Бали са на повече от 2000 години. Невероятно красиви, тяхното надстрояване е било предавано от поколение на поколение. Оризът е един от основните продукти, с които се изхранва населението на Бали.

Кападокия в Турция е място, което предлага на туристите разходка във въздуха с балон. Само от височина може да се видят в пълен мащаб скалите със странна форма. Полетът с балон е изцяло зависим от преобладаващия вятър. Кападокия е определян като един от районите в Турция с най-красивите природни чудеса.

Гигантската статуя на Буда в Лешан (провинция Съчуан), Китай. През 1996 година тази статуя е включена в списъка на ЮНЕСКО като обект, част от световното културно наследство. Висока е 71 метра и отнема около 90 години, за да бъде построена. Строежът й започва през 713 година и завършва през 803.

Зеленият тунел на любовта се намира в Клеван, Украйна. Въпреки че през него минават релси и е железен път за влак, който доставя дървен материал във фабрика, намираща се след тунела, красивите зелени дървета са съединили клони, за да се превърне това място в едно от най-романтичните на земята.

Разгледайте галерията със снимки на тези места.