Цената на златото се понижава :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник,…

2
367
Добави коментар
mirovasilevcom
mirovasilevcom

Цената на златото намалява в четвъртък след публикуването на протокола от заседанието на Федералния резерв на САЩ, става ясно от данните от търговията.

Цената на декемврийския фючърс на златото на борсата в Ню Йорк (Comex) спадна с 2,88 долара или 0,22 % – до 1289,32 долара за тройунция.

Стойността на декемврийския фючърс за среброто се понижи со 17,087 долара за унция.

Играчите на пазара реагират след публикуване на протокола от ноемврийското заседание на Федералния резерв на САЩ, на което част от членовете се застъпиха за „постепенни темпове“ при увеличение на лихвата. Част от членовете отбелязват намаляване на зависимостта между пазара на труда и инфлацията. В резултат доларът ускори понижението си. Преди регулаторът коментира, че инфлацията е основният ориентир за повишение на лихвеното ниво в страната, а темповете й изостават от очакванията.

Според част от членовете на резерва, приемането на закона за понижение на данъците може да има ролята на допълнителен стимул за инвестиции. 

Златото е чувствително към поевтиняването на долара, като прави скъпоценният метал по-привлекателен за притежателите на чужда валута, пише econ.bg.