Декорация за стена

2
451
Добави коментар
Bilyarski
Bilyarski

Нека си признаем, че всички искаме да живеем в красив дом, с очарователна визия, подхождаща на скритата ни същност и обединяващ всичките ни настроения и щастливи моменти. Разбира се, всеки си има начин да трансформира къщата или апартамента си с разнообразни цветове, декорации за стени, разчупени мебели, произведения на изкуството и какво ли още не. Най-често въпросните елементи за изграждане на интериорен дизайн зависят от стила на дома, който искате да пресъздадете. Този стил може да е винтидж, минималистичен, провинциален, средиземноморски, персийски, индустриален или смесица от няколко. Какъвто и да е изборът ви обаче, няма да сгрешите, ако се спрете на декорацията за стена при създаване на мечтания изглед у дома.

Декорацията за стена може да варира според дизайна на помещението, но при всички случаи е перфектният способ да пресъздадете оригинална и дори ексцентрична визия на интериора си.
 

Видовете декорация за стена

 

Всъщност начините да декорирате стените в дома си, са безброй, а средствата – също. Практически всичко зависи от вашето въображение, от средствата, с които разполагате и методите, чрез които ще съчетаете въпросните средства.

Видовете декорация за стена обхващат широка гама от цветове, форми, комбинации и елементи. Отново изтъкваме, че стилът на дома ви е основен фактор, който да ви води в избора на декорация за стените. Ако държите лятната ви вила да носи морски полъх, то изберете миди, рапани и морски цветове и акценти за стените и таваните. Ако сте ексцентричен артист по душа, то оригиналното изкуство от хартия, метал или дърво ще бъде уникално и изтънчено допълнение към стените ви. За почитателите на стиймпънк ерата пък, металните и викториански акценти, изработени от малко по-груби материали, включително стомана и бронз, са идеален автентичен елемент към интериора. Това бяха само част от стотиците креативни неща, с които можете да украсите стените си под формата на декорация.

Ето и още идеи, които да ви вдъхновят да повишите настроението у дома и да събудите усмивките на всички:

 

Декорация за стена с хартия – от оригами до непринудени минималистични формички, които прекрасно подхождат на детската стая или дори на всекидневната ви, ако е в контемпорари стил. Хартиените акценти всъщност съвсем не се ограничават до една-две форми, а напротив  – те дори са подходящи за непринуден интериор, но и за висока класа апартаменти с привкус на ексцентрично присъствие.Декорация за стена с цветни тапети – един любим метод на всички ни. Цветните тапети са перфектната декорация за стените ви – от детската стая до спалнята, тапетите са неотменна част от почти всеки интериор. Защо? Защото този тип декорация за стена могат да се пригодят за всяко помещение – малко или голямо. От изкушаващите нощни светлини на големите градове до вечнозелените гори и необятни екзотични плажове – декорацията за стени с помощта на фототапети е лесен и бърз вариант за тези от вас, които се стремят към един съвсем нетипичен изглед в стаята си.Декорация за стена с растения – пълзящи стайни растения или пък просто кокетни саксийки, висящи по стените – зеленината в интериора е идеален начин да направите по-уютно едно помещение и да му придадете чувствеността на природата. Освен това растенията произвеждат кислород и се грижат за доброто качество на въздуха вкъщи. Декорация за стена с произведения на изкуството –  разбира се, картините са ценност не само за колекционерите, но и за интериорните дизайнери, които са почитатели на изтънчената визия. В ролята си на декорация за стена, произведенията на изкуството не се ограничават до даден размер, форма или артист. Много са хората, които дори предпочитат картината да се явява акцент в интериора им, а не просто сливаща се с цветовете декорация за стена.Декорация за стена тип „Направи си сам“ – ако сте артисти и обичате да творите различни декупажи, пана и други забавни неща, то вие сами може да изобретите мечтаната декорация за стена. Не се колебайте да потърсите разнообразни начини да разчупите визията на стаите, чрез собственоръчно създаване на декорации за стени.

Всъщност декорацията за стена в разнообразните ѝ форми, преди векове е възникнала като лукс, който могат да си позволят единствено аристократите и благородниците. В днешни дни, функционалността и естетиката на декорацията за стена са я превърнали в едно от най-разпространените неща, които искаме да виждаме в дома си, за да го почувстваме уютен.

 

Видове декорация за стена