Детски рокли

1
278
Добави коментар
Bilyarski
Bilyarski

За детските рокли

 

 

Детските рокли са сред видовете дрехи, от които всяко момиченце се нуждае. Ако си мислите, че вашата принцеса все още е твърде малка, за да носи рокля, то вие сте в голяма грешка. Още от ранна детска възраст е нужно момичетата да се чувстват красиви и елегантни, както и да направят първите си стъпки в изграждането на свой собствен стил на обличане.

 

Да не говорим, че има редица поводи, правещи детската рокля почти задължителна част от облеклото. Започвайки от рождените дни на вашата наследница, на които тя трябва да изглежда наистина бляскаво, и стигайки до традиционните детски партита, където се събират множество малчугани, облечени в най-новите си и красиви дрешки. За подобни случаи всяко момиче се нуждае от подходящи рокли в своя гардероб. Именно за това как да изберете подходящите детски рокли ще поговорим в следващите редове.

 

Избор на детски рокли – критерии

 

 

Изборът на дрехи за вашите наследници при всички случаи трябва да се прави много прецизно поради деликатната им възраст и по-голямата чувствителност на тяхната кожа. Когато става въпрос за детски рокли, е нужно вниманието ви като родители да е дори още по-голямо. Не забравяйте, че роклята е дреха, която малката принцеса ще носи на специални поводи и места, където има събрани множество познати и непознати хора. В този смисъл тя трябва да изглежда перфектно и в същото време да се чувства комфортно в нея. Ето няколко критерия, които ще ви помогнат да изберете най-подходящата детска рокля:

 

1.Материал – детската рокля, както всяка друга дреха за малчугани, е препоръчително да бъде направена от естествени материали. 100% вълна или памук е перфектната опция. Не забравяйте, че детската кожа е изключително чувствителна. И ако в роклята се съдържат полиестер и други синтетични материали, това може да доведе до доста неприятни алергични реакции. Сигурни сме, че не бихте искали това за вашата малка принцеса, нали?

 

2. Без опасни елементи – детските дрехи, в това число и роклите, биха могли да съдържат редица опасни елементи, като например различни украшения, камъчета, мъниста и т.н. Защо тези неща са опасни? Трябва да се има предвид, че все пак става въпрос за деца, които не всеки път осъзнават какво правят. При игра с подобни елементи малчуганите могат да ги погълнат, което е доста опасно за тях. Затова залагайте на изчистени рокли без такъв тип украшения. Колкото и да са ефектни те, все пак здравето и сигурността на вашата принцеса е нужно винаги да бъдат на първо място.

 

 

3. Цвят – разбира се, цветът или комбинацията от цветове са определящи за това как ще изглежда детската рокля, когато бъде облечена. По принцип за малките момиченца предпочитан е розовият цвят, но той съвсем не е единствената опция, която имате. Има прекрасни детски рокли в бяло, синьо, зелено, черно. В днешно време дизайнерите влагат цялата си фантазия в изработването на различни модели детски рокли с комбинации от пъстри цветове, шарки, панделки, дантели и т.н. Вариантите са много, а изборът на детска рокля до голяма степен зависи от чертите и особеностите на тялото на малката госпожица, както и от нейните лични вкусове и предпочитания.

 

4. Удобство – освен да е оцветена в красиви нюанси и ефектни шарки, детската рокля трябва също така да носи комфорт на вашата малка принцеса. Удобната кройка, нежното подчертаване около талията и точния размер – все неща, за които трябва да внимавате при избора на детска рокля. Все пак естетиката и елегантният външен вид е нужно да бъдат съчетани с висока доза удобство и комфорт.

 

5. Практичност – и не на последно място, изборът на детска рокля трябва да бъде съобразен със съответния годишен сезон и метеорологичните условия навън. При всички случаи е най-добре вашето момиче да има както леки и тънки детски рокли за горещите летни дни, така и модели от по-плътна материя, подходящи за зимния сезон.

 

Как да се грижите за детските рокли?

 

За да запазят детските рокли своето отлично състояние във времето, за тях трябва да се полагат постоянни грижи. Започвайки от прането и последващите дейности (изсушаване, гладене) и стигайки до ежедневните грижи и подреждане. Ето няколко съвета, които можем да ви дадем относно това как да поддържате детските рокли:

 

пране – за прането на роклите на вашата принцеса използвайте прах и омекотител, предназначени специално за детски дрехи. Те са достатъчно силни, за да се справят с типичните замърсявания, предизвикани от игрите на децата, и в същото време не съдържат агресивни химикали, които могат да раздразнят кожата на малчуганите.

 

сушене и гладене – избягвайте машинното сушене на детските рокли, защото то може да има голяма роля в тяхното разпъване и бързо износване. Силно препоръчително е обаче винаги след пране роклите на децата да се гладят. Елегантността и приятният им външен вид не са единствените причини за това. Горещата ютия има свойството да премахва бактериите, които биха представлявали риск за малчуганите. Така че не се колебайте да я използвате по предназначение!

 

съхранение – детските рокли задължително трябва да бъдат поставени на отделни закачалки. Ако си делят една закачалка с още няколко дрехи, могат да се деформират и да изгубят безвъзвратно своя първоначален вид.

 

роля на децата – разбира се, вашата малка принцеса също трябва да полага грижи за своите рокли (и не само за тях). Добре е още от ранна детска възраст малчуганите да бъдат учени да носят отговорност за нещата си и да ги пазят. Повярвайте, това ще ви спести много главоболия впоследствие.

 

Детските рокли на Точици – елегантност и комфорт

 

В колекцията на онлайн магазин Точици са включени най-атрактивните модели детски рокли, като всеки от тях се предлага в разнообразни цветови гами.   Използваните в детските рокли материали са с гарантирано качество и безопасност за кожата на малките съкровища. Предлагаме както детски рокли за слънчевите и топли летни дни, така и модели, предназначени за зимния сезон. Летните ни рокли са изработени от тънки трика и платове, а кройките са ефирни и леки. Редица дизайни включват красива украса от панделки, други пък са подчертани в талията с нежно коланче. За зимата сме приготвили по-топли материали като акрил и памук. Независимо дали вие и вашата малка принцеса си търсите класическа детска рокля или пък предпочитате да заложите на модерни и иновативни дизайни, онлайн магазин Точици е най-подходящото място за вас.

 

За детските рокли

 

Избор на детски рокли – критерии

 

Как да се грижите за детските рокли?

 

Детските рокли на Точици – елегантност и комфорт