Бойко Борисов на посещение в Саудитска Арабия | Temaonline.bg

1
287
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ЗА ПЪРВИ ПЪТ
Бойко Борисов на посещение в Саудитска Арабия
Целта на визитата е засилването на икономическото и търговското сътрудничество между двете страни

28 Ноември 2017 18:13
0

принтирай

|

текст

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Рияд на първото посещение на най-високо равнище в историята на дипломатическите отношения между България и Кралство Саудитска Арабия – съобщиха от правителствената информационна служба.

На Кралския терминал на международното летище „Крал Халид“ той беше посрещнат от емира на Рияд Файсал бин Бандар Ал-Сауд и от министъра на околната среда, водите и земеделието Абдуррахман Абдул Мохсен Ал-Фадли.Целта на визитата е засилването на икономическото и търговското сътрудничество между двете страни. Ще бъдат обсъдени въпроси в ключови сфери като сигурност, енергетика, търговия, транспорт, туризъм. В Рияд българският министър-председател ще разговаря с Пазителя на двете Светини Негово Кралско Величество Салман бин Абдулазиз ал-Сауд.По-късно Бойко Борисов ще се срещне и с министъра на външните работи на Кралство Саудитска Арабия Адел ал-Джубейр и с министъра на енергетиката, индустрията и минералните ресурси Халид ал-Фалих.Почетен гост по време на визитата в Кралството е Симеон Сакскобургготски. В официалната делегация, придружаваща министър-председателя Бойко Борисов, са вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът на туризма Николина Ангелкова. 

Очаква се подписването на три междуправителствени документа за сътрудничество в областта на земеделието, за създаване на смесена комисия и за избягване на двойното данъчно облагане.