Отпадат Визите за Пътуване до Канада

33
314
Добави коментар
DSTours
DSTours

Канада премахва туристическите визи за български граждани

 

 

От 1 декември 2017 отпадат визите за Канада за български граждани, пътуващи с цел туризъм за престой до 6 месеца. Новината е публикувана на официалният сайт на Министерството на Външните работи. Промяната се отнася за пътувания и престой с цел бизнес, туризъм и посещения на роднини. Важно е да се отбележи, че безвизовото пътуване към момента не засяга лицата, които желаят да работят или учат в Канада.  

 

Българите, които пътуват със самолет до Канада ще трябва да получат предварително одобрение чрез Електронната система за издаване на предварително разрешение за пътуване до Канада – Electronic Travel Authorization (eTA).  Регистрацията важи за 5 години, а таксата е 7 канадски долара. Молба за еTA българските граждани могат да подават само на официалната електронна страница на правителството на Канада, като за това са необходими валиден международен паспорт, кредитна или дебитна карта, с която се заплаща таксата и валиден имейл адрес. 

 

Българите, които влизат на територията на Канада през сухопътните или морските граници на страната могат да пътуват без предварително одобрение през eTА, т. е. само с валиден международен паспорт.

 

Продължителността на разрешения престой при пътуване без виза може да бъде до 6 месеца и се определя от гранични власти на Канада при влизане в страната.

 

В изявлението от Външното министерство не бе пропуснат и въпроса за падането на визите със САЩ, като стана ясно, че дипломатическите усилия в тази посока продължават. Министърът изрази надежда, че в рамките на три години това може да се случи. 

 

Безвизивото пътуване до Канада ще облекчи българските туристи, които искат да посетят и разгледат забележителностите на северната страна. Ако планувате екскурзия или почивка, или ви предстои бизнес посещение, свържете се с офисите на Ди Ес Турс във Варна или Бургас, за да получите оферти за самолетни билети до Канада, хотелско настаняване и допълнителни туристически услуги в страната. 

 

 

 

 

Полезни връзки: Екскурзии и Почивки | Екзотика | Самолетни билети | Чартъри от Варна и Бургас | Туристически услуги