МАСКА ЗА ЛИЦЕ С КРАСТАВИЦА

29
Добави коментар
rusenez
rusenez

МАСКА ЗА ЛИЦЕ С МОРКОВ

1.Настържете 1 средно голям морков и го разбъркайте с овесено брашно, мед и малко преварена или розова вода, ако е гъсто. Маската е балсам за сухата и лющеща се кожа.

 

2. Към сок от моркови и грейпфрут се прибавя овесено брашно и кисело мляко, докато стане на каша. Действа 15 мин. и се измива със студена вода.

 

3. Порите и черните точки ще намалеят, ако сутрин и вечер ползвате лосион, направен от сока на моркови, лимон и краставица.

4. Една чаена лъжичка сок от моркови се смесва  с 1 жълтък и с 1 чаена лъжичка бадемово масло. Нанася се върху лицето и шията и се измива с хладка вода след 15 мин.

5. Настърган морков, овесено брашно и 1 жълтък се разбъркват добре. Маската действа поне 20 минути.

 

МАСКА ЗА ЛИЦЕ С КРАСТАВИЦА

1. Нарязана на ситно краставица се слага в бутилка и се залива с минерална вода. Престоява на слънце около 10 дни. С натопен в лосиона тампон почиствайте лицето си сутрин и вечер и след няколко дни кожата ви ще стане свежа и мека.

 

2. Три големи краставици се настъргват. Прибавят се два цвята от бял крем и пет рози. Залива се с половин литър спирт или водка. Престоява 20 дни. Преди употреба се разрежда – на половин чаша лосион се добавят половин чаша минерална вода и по 1 супена лъжица бадемово масло и лимонов сок. Употребявайте  вечер върху добре почистено лице – ще активизирате кръвообращението и ще се подобри тонусът.

 

3. Сварете липов цвят във вода, в която предварително са врели няколко парченца краставица. Измийте лицето си с лосиона и то ще светне.

 

4. Обелките от краставица наредете върху лицето и постойте четвърт час – действа освежаващо и отморяващо.

 

5. Една супена лъжица овесено брашно се разбърква със сок от краставици и домати до средно гъста каша. Разрежда се с прясно мляко. Действа 15 мин. и се измива с хладка вода. Маската почиства и премахва следите на умора.