Джинджифил, мед и лимон – еликсир за здраве

14
470
Добави коментар
Art_senses
Art_senses

Джинджифил, мед и лимон – еликсир за здраве 13.12.2017 Публикувано от: Art Senses Здраве, Рецепти

Медът, джинджифилът и лимонът имат силно имуностимулиращо и антивирусно действие. На джинджифила се приписват и антиракови свойства, благодарение на богатото съдържание на витамин К, магнезий, калий, витамин А и желязо. Също така подобрява храносмилането, засилва метаболизма а съдържанието на влакнини спомага при режим за отслабване. Смесването му с меда създава мощен антигрипов имуностимулатор, който е полезен за храносмилането, има антисептично и противовъзпалително действие. Накратко – истинско чудо за здравето! Продукти за 750 мл. :

120 г корен джинджифил 2 цели лимона 360 г мед

Лимоните се измиват с гъба и гореща вода. Разрязват се на четвъртини и се почистват от дръжките и семките. Джинджифилът се обелва и нарязва на тънки кръгчета. Лимоните и джинджифилът се смилат в блендер или при липса на такъв се настъргват на ренде. Добавят се към меда и се бърка продължително с дървена лъжица, до пълно смесване. Разсипва се в буркани и се съхранява в хладилник. Изчаква се 12 часа, за да се абсорбира медът и еликсирът е готов за консумация – по 1-2 с.л. сутрин на гладно. За отслабване – по една супена лъжица преди всяко хранене. Препоръчително е да не се приема вечер, защото възбужда нервната система и пречи на съня.

джинджифил мед лимон, еликсир с мед джинджифил, мед и лимон, рецепта джинджифил, рецепта за джинджифил и мед, рецепта за джинджифил мед и лимон, рецепта за здраве, рецепта с джинджифил, рецепти, идеи за дома, интериорен дизайн, обзавеждане, интериорни идеи, идеи за дизайн, модерен дом, идеи за декорации, артистични идеи