Кога е най- удачно да планираме почивка

2
559
Добави коментар

Кога е най- удачно да планираме почивка
Планувайте мечтаната лятна почивка сега, докато сте още във ваканционно настроение…

Според екип от американски учени цели 83% от хората изпадат в така наречената пост-празнична депресия. Едва 34% от тези хора си признават за състоянието, в което изпадат, но останалите 50% дори не осъзнават, че вечно лошото им настроение в офиса, невъзможността за наспиване и дори липсата на апетит са симптоми на нещо неприятно и прокрадващо се тайничко и бавно в съзнанието им, носещо единствено по-негативни последици.

Сега, когато сме в следпразничен период и коледните и новогодишни празници са зад гърба ни (а за студентите дори и 8-ми декември…), напълно вероятно и нормално е и вие да не се чувствате в настроение. Същият този екип от учени твърди, че колкото по-хубаво и вълнуващо сте си изкарали на празниците, толкова по-силно може да е изразена депресията. Те предлагат множество разрешения на проблема, но ние харесахме едно конкретно и то доста – а именно да разсеем съзнанието си от вече настъпилия нормален работен график с планове за следващата ваканция.

Така че нека кажем НЕ на депресията и плануваме мечтаната лятна почивка сега, докато още сме във ваканционно настроение. Истината е, че причината да ви подканим за това е не само психологическа. Тя е и финансова. Напомняме ви, че в момента започва активният сезон за ранно записване за море и то в най-луксозните хотели и уютни семейни комплекси на цени с огромни намаления, които често достигат до 80%. Нещо повече – нека си припомним колко досадно е търсенето на останали свободни места в последния момент, тоест в деня преди лятната отпуска. Въпреки огромната леглова база по родното Черноморие, често се случва така да не можем да резервираме почивката си в любимия хотел, а понякога дори и в любимия курорт. А дори да изкарате късмет и случайно да намерите такива свободни места, те съвсем няма да са най-добрата оферта, която можете да намерите.

Преди разгара на летния сезон потребителите са склонни да правят и по-щателни проучвания на местата, към които са се запътили. Това им дава възможността да направят наистина правилния за тях избор. Също така, с предварителна подготовка за лятната ваканция от по-рано можете да си направите далеч по-стриктна организация и така да успеете да посетите повече места, да разгледате повече забележителности, да пробвате от повече активности на плажа, да се забавлявате повече.

Родните морски хотели може още и да не са отворили врати за вас, но сезонът за най-изгодните и интересни оферти е повече от открит. Задължително се замислите дали не е редно точно сега да начертаете картата на вашето лично морско пътешествие или да седнете с половинката пред компютъра и да помечтаете на топло пред камината за идното лято, като обсъдите кой е на-добрият хотел за вашата бъдеща ваканция!