5 съвета за отопление с климатик

16
499
Добави коментар
vimaxclima
vimaxclima

Тепърва се задават студени зимни дни и до сега лека, полека се подготвяхме за този момент. В сезона на топлия чай и дебелите чорапи сме Ви приготвили 5 съвета за това как успешно да издържим тази дълга, дълга зима и тя да бъде топла и приятна, ако се отоплявате с климатик.

 

 

 

Съвет 1 – Почисти ли климатика, когато беше време?

Най-лесният начин да Ви е топло през зимата е с правилно работещ климатик. А вашият как работи? Ако според вас има някакъв проблем с него, то най-вероятно причината е, че сте пропуснали сезонната профилактика, която е много важна за правилната работа на всеки климатик. Като цяло след покупката му нямате разходи като консумативи, не се налага да извършвате някаква ежедневна дейност върху него и това често води до забравянето, че той всъщност има нужда от редовно почистване. Тук може да видите какво се случва с климатика Ви, когато не почиствате филтрите му редовно.

 

 

Съвет 2- Ако забележите проблем, то отстранете го веднага!

Нямате представа колко често чуваме за „ама той трака така от месеци и изведнъж спре“. Всяка промяна в работата на климатика, която забележите трябва да се отстрани възможно най-бързо. Ако започне да тече, да духа странно, да бръмчи или нещо нетипично за него до този момент – първото, което трябва да направите е да го изключите и да се свържете със сервизния ни център. Ако оставите климатика да работи с проблем, то това може да доведе до сериозна повреда, която да не може да бъде отстранена. За това грижете се за здравето на климатика си, то е ваша отговорност.

 

 

Съвет 3- Готов ли е домът Ви за зимата?

За да Ви бъде топло през зимата не е необходимо само да съобразите климатика с това, че ще го използвате за отопление. Ако стаята е без изолация, със стара дограма или пък има огромна дупка под вратата, през която става течение, на колкото и градуса да го настроите все няма да Ви е топло. За това погрижете се за добрата изолация на стаята и може да свиете сметките си за ток наполовина. Полезен съвет е вечер или когато не сте си у дома за по-дълго време да пускате пердетата пред прозореца, защото 60% от топлината в стаята изчезват именно от там.

 

 

Съвет 4- Използвате ли wifi управление за вашия климатик?

Знаете ли, че може да контролирате климатика си и през интернет * Бързо и лесно – през телефона или компютъра може да променяте настройките му, където и да се намирате. По този начин температурата в дома Ви ще бъде точно такава каквато искате във всеки един момент, без значение дали сте на 5 минути от дома Ви или на друг континент.

*това се отнася за модели с wifi опция или вграден адаптер

 

 

Съвет 5- Новото винаги е по-добро от  старото.

Климатикът макар и дългогодишна инвестиция има нужда от подмяна, дори веднъж на 10 години. Дори и да сте доволен от стария си климатик, технологиите непрекъснато се развиват и за това време много неща в бизнеса са се променили. Знаете ли, че само за последните 5 години са направени едни от най-големите технологични открития, като например фреон R32, който направи огромен технологичен скок, е открит едва през 2013 година. Освен това в новите модели екологичното равнище е много високи и силно се залага на икономичността и грижата за природата. Освен това с всяка година моделите стават все по-функционални и в тях се залагат все повече нови приложения, екстри и функции, които да улеснят живота Ви. Като Econavi сензорът, който намалява потреблението на електричеството с до 38%.

 

 

Още интересни теми може да намерите в нашия блог и винаги най-иновативните климатици само на vimax.bg