Новолуние в Козирог – между старото и новото по пътя към успеха

3
344
Добави коментар
gabo
gabo

Новолуние в Козирог – между старото и новото по пътя към успеха

В онзи момент, в който промените вашето възприятие, е момент, в който пренаписвате химията на тялото си. Докато си на тази планета, ти си в режим на сътворяване.

 

Мили приятели, дълго се вълнувах и търсех точните думи за това противоречиво новолуние, което е първото за новата 2018 година. Има известна символика в това да е първо новолуние в Козирог – знак, който е свързан с голямата амбиция и върховете, които искаме да постигнем.

На 16 срещу 17 януари в 04:17 за нашата страна е новолунието в 26,55 градуса в Козирог. Най-силно ще са облагодетелствани от влиянието на новолунието хората с планети и важни оси в хороскопа в трета декада в кардиналните знаци – Козирог, Рак, Овен и Везни.

Новолунието е нов лунен цикъл, в който ще творим, градим, берем плодове и разчистваме. Забележете колко „сезони“ има в един цикъл на Луната. И колко е съвършен този космически, вселенски ред. Не можем да прескочим един етап от развитието и да очакваме здравословни резултати.

Новолунието е времето, в което се зараждат новости. Слънце и Луна са в съвпад. Това е време вълшебно – да се пренастроим бавно към онова, което искаме да сътворяваме през този лунен цикъл.

За мен новолунието в Козирог е интересно, любопитно, противоречиво. Има изключителен наплив от планети в Козирог. И Сатурн – управител на този знак, е в своята „къщичка“. Едно новолуние подпалено от желания. За растеж, успехи, власт.

Козирог е свързан с 10 мунданен дом в хороскопа, където се катерим, за да достигнем своите най-големи амбиции.

Слънце и Луна са в съвпад с Венера в Козирог. И в квадрат с Уран и Ерис в Овен.

С толкова планети в Козирог ще сме насочени към своите големи цели. И с приятното участие на Венера, която е в критичен градус и предстои да напусне Козирог, ще се фокусираме върху онези цели, които имат връзка с отношенията ни, любовен живот, силно желание да пренаредим хармонията в себе си и около себе си. Цялото новолуние е сякаш опъната струна, която всеки миг ще запее своята песен. Дали ще гали ухото, или ще е неприятен електричен шум – зависи и от нашето желание да творим.

Планетите в Козирог ще ни подканват да съградим здрава конструкция на своите амбиции, за да стигнем колкото се може по-далече и високо – в личните отношения, в удоволствието от живота, в бизнес начинанията. Ще се допитваме до опита, мъдростта, традицията. И тук някъде ще трябва да проведем битка. Между старото и новото.

Уран в Овен е в квадрат със светилата в Козирог. Което ще създава едно първично напрежение, възможна емоционална нестабилност, желание за уникалност. Да счупим своите окови, за да се освободим от онези традиционни за нас решения. На прима виста тази енергия не е най-лесна за понасяне. И може ненадейно да разрушаваме установен ред.

Уран е в съвпад с Ерис – малката, но войнствена планета. Богинята на раздора. Но този раздор е следствие на несправедливостта. Заедно с Уран са интересна комбинация – бунтовна и първична енергия, която води до промени на установения ред.

Новолунието в квадрат с Уран и Ерис в Овен е залог за промени. И тези промени са свързани с установените наши традиции, които следваме закостеняло. Сега е момент да помислим какво бихме градили през годината. И какво ново начало бихме поставили. Какъв скелет, конструкция ще сътворим, за да градим сигурно мечтите си около него. Да потърсим своята уникална същност. За да заявяваме повече себе си.

Да, отношенията с другите и амбициите в любовта могат да са предизвикателни и стабилността да не е нещото, с което да се похвалим в предстоящите дни. Но всичко е с цел да излезем от оковите на традициите, които не хармонизират с големите ни очаквания. Да вкусим от бунтовната свобода. За да изберем по-осъзнато какви ще са нашите дългосрочни планове, които да следваме.

По време на новолунието Меркурий в Козирог е в точен съвпад с Лилит(True Lilith). Звучи много изкусително, подклаждащо идеите ни за повече независимост от установения ред. Със сигурност трудно ще отстъпваме от своите ценности, къде от страх за своята стабилност, къде от прекомерна упоритост в убежденията.

Марс и Юпитер в Скорпион ще подкрепят новолунието със секстил. Марсовата енергия ще е като гориво за осъществяване на нашите цели. За мен лично е малко опасен куинконс между Марс в Скорпион и Уран в Овен. Двете планети в нехармоничен аспект са като малко буре с барут. И ситуацията може бързо да ескалира в посока търсене на уникалност, отколкото изграждане на стабилност.

Светилата в Козирог са в тригон със Седна в Телец – Кралицата на морските същества, преживяла дълбока и катарзисна трансформация, която е свързана с отхвърлянето. И в секстил с Хирон – ранен лечител. За мен тази конфигурация с връх Хирон е свързана със справянето, изцелението на подсъзнателните ни страхове да не останем сами.

Новолунието в Козирог може да ни даде нужната доза смелост, за да разкъсаме оковите на традициите. Да вкусим от вълшебния вкус на свободата(Уран), за да имаме достатъчно мотивация да се преборим(Ерис) за своите амбиции(Козирог) в търсенето на хармония, любов, полезни връзки в бизнеса(Венера). И стигайки до онзи преломен момент, точката на пречупване, да изцелим себе си(Хирон) от всички страхове, които са ни карали да се вкопчваме, за да не останем отхвърлени, да влизаме в ролята на жертва, за да не останем сами(Седна). И целта не е да бъдем хаотични. А в този преломен момент да изградим нова, съвременна структура, около която да надграждаме идеи и мечти през годината.

Това новолуние ще ни провокира да направим големи промени и да стигнем до силни прозрения на 31 януари. Когато е пълнолунието в този лунен цикъл. Пълнолуние с много силна енергия, защото е с участие на лунните възли – Лунно затъмнение. Прозренията сега ще можем да видим като голям резултат тогава.

Мили приятели, бъдете новатори, но не забравяйте да държите връзка и със земното. Новолунието е в Козирог. Нека промените усетите не само с дух, но и с тяло. И ви зареди с желание да поемете към върховете на своите амбиции.

За повече информация или лична консултация може да ми пишете чрез контактната форма. Или да ме откриете в моята фейсбук страничка Emma и картите. За мен ще е радост да бъда ваш консултант и да преведа на достъпен език вълшебните шепоти на планетите, звездите и картите таро.

Свързани