Интериорен проект на двуетажно еднофамилно жилище

2
327
Добави коментар
dimhaven
dimhaven

Модерен стил – мед и дърво в синхрон с тюркоаз и какао в двуетажно семейно жилище

Интересната задача бе да се преустрой съществуваща двуетажна жилищна сграда, използването на нейните конструктивни недостатъци и превръщането им в  функционални интериорни детайл. Настилка за двете нива на сградата бе избран трислоен паркет в натурален дъб. За материали на всички мебели в кухня и дневна е използван мдф в цветове крема и кашмир. Дъб халифакс табак е дъревен декор за мебелите от дневна и кухня. Медни плоскости са използвани за оформяне на скрити дръжки и бленди към кухненските мебели и секции в дневната. Стълбищно рамо от закалено стъкло свързва двете нива на сградата. Две самостоятелни детски стаи за момче и момиче с изнесена обща баня свързани в общ коридор  в едно с спалня за гости. Мебели и стени в момчешката стая са в цветове от сиво и тюркоаз,окачен таван с линейни форми и скрито лед осветление. Спалнята за млада госпожица е в леки пастелни тонове от кафяво и кремаво. Гардероб с плъзгащи се врати от закалено матирано цветно стъкло ,пропускащо нежно светлината поставена под горен ред на лавиците в него. Удобно меко легло с тапицирана табла и нощни шкафчета с функция на комоди и висящи медни пендели над тях.

Модерна спалня за гости с пендели с чупещи се рамена от двете страни на легло с матрак 160см на 200 см. Гардероб с плъзгащи се врати от огледала. Тоалетка и тв модул подходящо и функционално проектирани в кремави цветове.

Първи етаж от двуетажна жилищна сграда:

Обособени са кухненска зона,дневен тракт и антре.

 

Голямо предизвикателство бе проектирането на родителската спалня разположена изцяло на второто ниво на сградата. В средата на помещението е проектирана “обратна греда” по неясни за нас конструктивни причини в противоречие с всички норми и правила. Това именно ни провокира да се възползваме от този недостатък и да го превърнем в средство за постигане на една реализация на поставяне на “потъващо легло” –  с подиум от греди и плоскости,така популярно в Япония и страните от изтока. Така усвоеното пространство около леглото се използва, като скрити шкафове-долапи по пода ,където могат да се поставят завивки и др. Дрешника контрастира с черен цвят и осветени рафтове.

Втори етаж от двуетажна жилищна сграда:

Родителска спалня с гардеробна и баня на етажа.

Tweet

Share
0

Reddit

+1

Pinterest
0

LinkedIn
0