Валери Симеонов: Има пропаст в правителство :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,...

Валери Симеонов: Има пропаст в правителство :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,...

Има пропаст в коалицията по отношение на кадрите, заяви съпредседателят на „Обединени патриоти” и вицепремиер Валери Симеонов пред „Фокус”. 

По думите му има цели сектори, в които националистите нямат присъствие и така не могат да контролират вземаните решения. 

„Лично аз ще кажа, че неблагополучията в определени сектори се дължат само на ГЕРБ. Ще ви дам пример, който поставих вчера на политическия съвет, но за съжаление нямаше време да бъде обсъден. В енергетиката няма почти никакви присъствие на Обединените патриоти. В енергетиката продължават да съществуват корупционни схеми, за които съм подал сигнал”, заяви Симеонов. 

Той даде пример с пратения на прокурор търг за купуване на варовик за ТЕЦ „Марица-изток 2” и смяната на ръководството на Електроенергийния системен оператор. Това станало без консултации с коалиционния партньор. Симеонов посочи, че е уведомил за случая и премиера Бойко Борисов.


Прочети цялата публикация
Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност