Древните Български Руни Пазят Магическият Символичен Език на Вселената

2
1033
Добави коментар
balniroklinet
balniroklinet

Навярно много от вас имат в дома си бродирани покривки с български шевици ,но символиката на българската шевица запазена от нашите баби вече е непозната за нас. Все повече изтласкваме от домовете и дрехите си тези магически древни символи,които са имали и защитна сила .

Време е да си припомним забравеното древно българско знание за древните руни,които едни други българи в далечна Чувашия са запазили.

Те са били част от Волжска България една от най-загадъчните държави през Средновековието.Ако сте учили ,че във Волжска България са живели татари,това не е вярно.Там са живели чуваши,които са дошли в Поволжието от Средна Азия през 5-7 век от нашата ера,и са създали там държава.Татарите са сибирско племе ,което е подхванато от монголите при тяхното движение на Запад и се появят по тези земи чак през 13 век.

Самите чуваши твърдят ,че са българи и имат български корени.И наистина удивиделна е приликата ,която можем да видим в нашите и техните шевици .

В столицата на Чувашия – Чебоксара тези древни български руни са изписани на гранитна плоча ,за да не бъдат забравени от потомците.

Според изследователите древните български руни са древния символичен език на Вселената.Езикът на символите е универсален ,но ние днешните българи сме го забравили.Днес сме се спуснали да учим английски и даже заместваме някои красиви български думи с чуждици.А някога в зората на времето българският език и българските руни са имали магическа сила.

Нещо повече – много хора са се опитвали да разчетат странните символи в житните полета на Англия ,но ако обърнете внимание ще видите ,че много от тези символи ,оставени от неизвестни същества с послание за земните хора са точно тези забравени от нас символина древните български руни.Понякога един симовол може да бъде по-силен от цели армии !Нека си припомним значението на нашите БОЛГ-АРИЙСКИ символи и да ги ползваме днес в дома си за защита и благоденствие !

Магическият древен български език е можел да променя реалността и да въздейства върху материалната действителност. Може би е време днес да отворим очите си и да върнем познанието и силата на българския род,рода на МАГИТЕ .

balnirokli.com-2018-древните-български-руни-магическият-език-на-вселената

древните български руни-ТОЙ И ТЯ ,ЛЮБОВ ,УВАЖЕНИЕ

 

древните български руни-СЛЪНЦЕ ,ЗВЕЗДА НА СЪГЛАСИЕТО

древните български руни-МИР,СЪЮЗ,СЪГЛАСИЕ

древните български руни-ДЕТСТВО,МЛАДОСТ

древните български руни-БРАТСТВО,СОЛИДАРНОСТ

древните български руни-ЖИЛИЩЕ,ПРИЮТ,КРЪВТА НА РОДНИЯ ДОМ

древните български руни-ОБМЕН,ДИАЛОГ

древните български руни-ЛОДКАТА НА ЖИВОТА,СЪДБА,

древните български руни-ВЯРНОСТ,ЕДИНСТВО

древните български руни-ДРУЖБА,ОБЩНОСТ,СМИСЛЕНИ ДЕЛА

древните български руни-ТРУДОЛЮБИЕ,ЖИЗНЕУСТОЙЧИВОСТ

древните български руни-ВРЪЗКА С БАЩИНИЯ ДОМ,РОДИНАТА

ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА РОДА,СЕМЕЙСТВОТО

БЛИЗКИ,РОД,СЕМЕЙСТВО,ПЛЕМЕ

древните български руни-МЯРКА/МЕРА/ ЗА ГРЕХОВЕТЕ И ДОБРОТО

древните български руни-ПРИЯТЕЛ ЗА ПРИЯТЕЛЯ,УЮТ

древните български руни-СВЕТЛИНА,ОГЪН,ЖИВОТ

древните български руни-ГРАНИЧНА ЛИНИЯ,РАЗДЕЛ

древните български руни-ЕПОХА,ПЕРИОД,ВРЕМЕВИ ПОТОК

древните български руни-ВЗАИМНО РАЗБИРАНЕ

древните български руни-ОКОТО В КРЪГА,НЕБЕСНОТО ОКО,НЕБЕ,СВЯТ,ПРОЗРЕНИЕ

 

древните български руни-ДЪРВО,СВЕЩЕНО МЯСТО ЗА ОБЕДИ,ОБРЪЩАНЕ КЪМ ПРИРОДАТА

древните български руни-ЛЪЧ,РЪКАТА НА СЛЪНЦЕТО

 

древните български руни-НАЦИОНАЛНО САМОСЪЗНАНИЕ

древните български руни-СЪЗИДАНИЕ,ПОМОЩ

древните български руни-ЧАША НА ЛЮБОВТА,МАЙЧИНСТВО,УМНОЖЕНИЕ НА РОДА

древните български руни-СПЛОТЯВАНЕ НА РОДА

древните български руни-ПЛАНИНА,ВРЪХ,СРЕМЕЖ КЪМ ВИСИНИТЕ

древните български руни-ДВИЖЕНИЕ,ЕВОЛЮЦИЯ

древните български руни-ИСТИНА,СПРАВЕДЛИВОСТ

древните български руни-ДУХОВНО ИЗВИСЯВАНЕ

древните български руни-РОДОСЛОВНО ДЪРВО,ЖИВОТ,МЪДРОСТ

древните български руни-НЕБЕ И ЗЕМЯ

древните български руни-ЧОВЕЧНОСТ,РАЗУМ,СИЛА,ЗДРАВЕ,ДУШЕВНА КРАСОТА

 

древните български руни-СЪГЛАСИЕ,ПРИМИРИЕ

древните български руни-ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ ЗЛИ СИЛИ

древните български руни-СТИХИЯ,УРАГАН,НЕСГОДИ,ВОДА

древните български руни-ПАМЕТ ЗА МИНАЛОТО, ДУМА ЗА БЪДЕЩЕТО

чувашки шевици

Чувашки студент пресъздава костюмите на амазонките на базата на чувашката народна носия. Чувашкият костюм изцяло  e покрит с монети (шлем от монети). Монетите започват да се използват от 16-ти век, когато след въстанието на волжките народи (войните на Черемис) руското правителство забранява на хората от Волжска България да обработват метали. След това Чувашите, трябваше да търсят заместител на металните пластини, от които се състоеше бронята. За това се използват монети. Оттук и името на огърлицата – мънисто. Думата „рокля““платье“ на славянските езици също е от амазонките. Буквално – „под лата“, а след това това, което се носи над лата.

Бронежилетки ги наричаме сега. Латът се състои от плочи – лепенки. Оттук и думата „заплати“ (лепенките са като монети).

Бронята на амазонките прилича на бронята на скитите, сарматите, китайците, самураите. Всъщност, самурай е част от Сувар (Чуваш). В Китай те проникват от Украйна и Балканите (от земите на Триполската култура и култура на Винча). В Китай те донасят ин-ян символа (тои е бил използван още преди 2000 години в Триполската култура), култа на дракона (при типолците змията е била любим символ). Драконът е герба на българите и е на герба на Казан и Чебоксари. В Китай те създават културата на Янгшуо. Керамиката на Яншао е подобна на Tриполската. Азбуката, която те използват е една и съща азбука с балканска култура Винча (Тази азбука възниква в. 8 век Пр.н.е. в Армения и от нея водят произхода си всички съвременни азбуки. След Армения чувашките предци заселили  Триполи и  Балканите и по-нататък разпространяват писмеността по  целия свят ). Създават първата държава в Китай. Столицата беше Сиан. Китайците ги нарекоха „ксианби“, тюрките- „стърби“. Около Сиан има китайски пирамиди, за чиято конструкция китайците не знаят нищо. През второто хилядолетие пр. Хр. китайците ги отвеждат в Монголия. През 2 век. пр.н.е. ксианби (сирби) изгонват хуните от Монголия в Европа, но повечето от тях също поемат с тях. Те все още живеят на Балканите: хуните са българи и унгарци, а сирбите са сърби. На картата на Птолемей от  2 век до новата ера  стърбите живеят в долното течение на Волга, а хуните  – в Украйна. Част от ксаниби остава в Монголия. Този кидани(ки + ДАНИ – Дана – украинска и индийска богиня на водата, предшественик на скитите). Те също се наричат ​катай (оттам идва и името на Китай), катани (оттам и името на самурайския меч – katana). Прическата на самураите на хуните е една и съща . Кодексът на самураите силно прилича на законите на честта на рицарите на Европа. Рицарството е създадено от друга част от сарматите – аланите. Суварите са наричани също сармати. Основната богиня на японците е Аматерасу от Чуваш. Ама е жена. И фактът, че богинята, е техния основен бог- това са признаците на матриархата, която са имали сарматите. Платовете на самураите съвпадат с бродерията на Чуваш и триполските орнаменти.

 

 

 

Интересен филм за наследниците на Котраг- Българите от Волжско-Камска България и възраждането на древната столица БОЛГАР .

За да започнете теста, дишайте леко, затворете очите си и се почувствайте, докато вървите. Според психологията предпочитаният от Вас път може да показва някои от най-важните аспекти на живота ви. 1. Приятен и предпазливRead more…

by by