Айде стига с тая Ванга

173
Добави коментар
Longanlon
Longanlon

Най-невероятно ми се струва това, че големи хора (не деца, да речеш), рационални на пръв поглед, с нормални професии, доста от тях млади, говорят за баба Ванга с някакво… де да знам, уважение може би. Не, че вярват на екстрасенси, не, че отричат науката… просто “може да има нещо” и “на много хора е познала“.

Това ме счупва от смях, честно…

Тая снимка горе е особено популярна и редовно ме зяпа от вестникарски статии, книги и всякакви обяви, свързани с пророчества, лечители, екстрасенси. Ще речеш, че Петричката врачка е още жива и още фъфли глупостите си на хилядите лековерни и/или отчаяни хора, редящи се на опашка да я слушат. А те са се редили, по времето на комунизма, когато на Държавна сигурност и съответните там органи обикновено такива не са им минавали и понеже единствената официална религия е бил комунизма, всички останали свръхестествени култове са били натиквани в миша дупка, а разпространителите им – в затвори и лагери.

Така по някакво странно стечение на обстоятелствата роднините на една сляпа жена използват и подхранват очевидните й психически отклонения, за да изградят около нея една индустрия, превръщайки я в лечител, гадател, българските Кашпировски и Нострадамус едновременно.

Ама как може да говориш с такова неуважение!

Ето това ме шашка – уж разумни хора, които не вярват в екстрасенси, продължават да толерират писанията във вестниците и всякакви легенди за баба Ванга, сякаш в тях може да има някаква истина. И бас хващам, че поне половината от вас в момента си мислят “Ами то може да има някаква истина“. Може, таратанци.

Вижте сега, или вярвате в съществуването “свръхестествени” явления, екстрасенси, караконджули, парапсихични способности, духове и пророчества, или не вярвате. Не може да вярвате “само малко”. Ако смятате, че е възможно някой по някакъв магически път да получи прозрение свише за бъдещи събития – просто си признайте, а ние ще ви изпроводим с подигравателен кикот.

Едва ли нужно точно аз да привеждам някакви доказателства за това, че екстрасенството е или плитка измама или психично отклонение, на които потърпевшият много иска да повярва. Но въпреки това ще дам няколко примера, защото … защото са ебаси смешните, затова

Феноменът ванга:
Виждам ги от около една година време. Те са прозрачни. Изглеждат така, както човек вижда образа си, отразен във вода. Облечени са в дрехи като брони, които блестят като люспи на риба. Казват ми, че идват от земята Вамфим, или поне аз го чувам така, и че тя е трета от Земята. Много често, като се прибирам в дома си в Петрич, ги намирам насядали в стаите. Говоря с тях.

На сите планети от нашата Вселена има разумен живот. И на Марс, и на Сатурн – на сите. Дезинформират ни, оти сме на най-ниското ниво на развитие. Страх ги е да не ги стъпкаме поради невежеството си.

Въпрос: Говориш ли с духове?
Ванга: Идват много и най-различни. Някои от тях не мога да ги разбера. Но тези, които идват и са около мен, ги разбирам. Един идва, чука на вратата и ми казва: „Тази врата не е добра, смени я!”

Както виждате, а можете да се убедите и от стотиците други “пророчества” и всякакви нейни цитати по медии, книги и сайтове, ако съдим по думите й, в главата на Ванга обитава някаква странна, смесена тълпа от библейски, митологични и космически създания – извънземни, ангели, караконджули, дяволи, хора-риби, духове, богове, самодиви. Цяла пасмина фантасмагорични създания, с които тя се среща, говори, които й идват на гости в къщи, тя ходи при тях, преследват я, измъчват я. Не съм специалист по окултното, но халюцинации, смесени с някаква депресивна психоза ми звучат много по-вероятно отколкото свръхестествени дарби, в случая.

И някои хора са ходили при нея за лечение?!? Като бях малък ми попадна една книга за Ванга – копирана на ксерокс, тогава такива книги бяха забранени, а и копирните машини бяха малко. Спомням си, че методите за лечение, които “пророчицата” била препоръчвала на пациенти варираха от увиване с чаршаф, напоен с пролетна роса, до натриване с фъшкия от вълк-единак (не, не се ебавам) за прогонване на злите духове и добиване на сила.

Така че стига сте изтърквали името й и нервите ми, моля ви. Оставете Ванга да почива в мир, какъвто така и не е дочакала приживе (поради дефицита на торазин тогава).

помощ за абонамента?

Tags: баба ванга, ванга, предсказания, пророчества, хомеопатия