„Соло“ – още една „История от Междузвездни войни“

2
302
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Тазгодишният Star Wars филм на Рон Хауърд, който ни връща в миналото на легендарния контрабандист, съпруг на принцеса Лея, баща на Кайло Рен и пилот на „Хилядолетния сокол“ Хан Соло, идва в кината не по Коледа, а още на 25 май

Сред най-дългоочакваните тв реклами на Супербоула в САЩ беше подгряващият трейлър за „Соло: История от Междузвездни войни“.

Виж още: Най-очакваните филми и нови сериали през 2018 г.

Часове по-късно беше пусната по-подробна версия, с още кадри, където се чува и гласът на заглавния персонаж – Хан Соло, легендарния галактически контрабандист и пилот на „Хилядолетния сокол“, игран от Харисън Форд в четири филма. Сега в него се превъплъщава Олдън Ерънрайх („Аве, Цезаре“).

Филмът номер 10 в хронологията на космическата сага, който е поредната предистория (след бунтовническия Rogue One), трябва да се появи по кината на 25 май, но все още нямаше видеокадри заради смяната на режисьорите по средата на снимачния процес.

Виж още: Филмът за Хан Соло няма да е комедия

След уволнението на Крис Милър и Фил Лорд (анимацията „Облачно, с кюфтета“) мястото им зае ветеранът Рон Хауърд, на 63, носител на две награди „Оскар“ с биографичната драма „Красив ум“.

Той е известен също с екранизациите по романите на Дан Браун („Ад“, „Ангели и демони“ / „Шестото клеймо“, „Шифърът на Леонардо“), приказните „Уилоу“ и „Как Гринч открадна Коледа“, а сред последните му работи са документалният филм за „Бийтълс“ The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years, сериалът „Геният“, ленти с Крис Хемсуърт като „В сърцето на морето“ и „С пълна газ“.

Крис Хемсуърт (вдясно) с режисьора Рон Хауърд, на когото връчи статуетката за цялостен принос LOUIS XIII Genius Award на 20-ите годишни награди за кино „Изборът на критиката“ в Лос Анджелис, 15 януари 2015 г. Снимка: PRNewsFoto/Louis XIII de Remy Martin

В актьорския екип на „Соло: История от Междузвездни войни“ са още Уди Харелсън в менторска роля, Доналд Гловър (сериала „Атланта“) като младия Ландо Калрисиян, Танди Нютън, Пол Бетани и Емилия Кларк („Игра на тронове“), чиято героиня е основният женски персонаж.

В костюма на Чубака вече е финландският баскетболист Йоонас Суотамо, висок 209 см. Предшественикът му, който вече е на 73, е достигнал над 2,25 м височина заради свръхфункция на хипофизната жлеза в детските му години, излекувана успешно.

Освен в оригиналната трилогия на Джордж Лукас, уукито се е появявало и в друга предистория – „Епизод III: Отмъщението на ситите“, както и в двата нови филма: „Силата се пробужда“ (2015) и „Последните джедаи“ (2017).

Появата му редом с Хан Соло е сред емблематичните кадри от подгряващите трейлъри…