Орхидея Cymbidium

3
305
Добави коментар
magazin
magazin

Cymbidium е голяма, висока орхидея с дълги остри листа и тясно групирани псевдобагули от яйцевидна форма. За продажба е възможно да се срещнат и миниатюрни видове от Orchids Cymbidium и до един метър височина. Стреновете от този вид се използват от много години за рязане на букети. Това се дължи на факта, че цветята на Cymbidium са стабилни, за дълго време остават непроменени относително в добра форма. В повечето литературни публикации този вид се описва като „земя“, която расте предимно в подножието на дърветата върху горските отпадъци, но може също така да расте епифитично. Cimbium е непретенциозен в грижите, но както показва практиката, почти не цъфти в условията на стаята.

Ето защо, този вид орхидеи се препоръчва да се съхраняват в градината от май до късна есен, докато температурата през нощта не надвиши + 5 ° С. Тъй като понижаването на нощните температури, растението не се храни и напоява много лошо, такива манипулации трябва да провокират концепцията за цветни пъпки. По време на топлия сезон Cymbidium трябва да бъде поставен на такова място, че на обяд да покрива короната на дърветата, а когато слънцето стане по-малко активно, разсеяната светлина е разпръсната. Листата на Cymbidium са уязвими на горещото слънце и ако Orchid не е pritenyat, получаване на изгаряния, те няма да бъдат възстановени.

Cymbidium се отнася основно до умерен температурен режим от + 15 ° С до + 22 ° С. Поливането с органични торове от пролетта до есента е изобилно, не позволява пълното изсушаване на почвата, но излишната влага в палетите не трябва да се задържа. За високата влажност на въздуха, Cimbium не изисква, но дори и при много ниска влажност, вероятността за появата на паяка увеличава, което най-често вреди на този вид орхидея. Също така, за успешен цъфтеж се препоръчва да се отреже долната част на корените на всеки две години и да се трансплантират в нов субстрат в по-свободен съд. Ако не направите това, тогава цъфтежът ще бъде слаб или изобщо не.