Как се маха кокоши трън с народни рецепти? Отговаряме как се маха кокоши трън!

1
656
Добави коментар
megasmart
megasmart

Как се маха кокоши трън с народни рецепти? Отговаряме как се маха кокоши трън!

Със стар хляб: Започваме с лесна и достъпна рецепта, която според читателката ни Здравка Василева, е и изключително ефикасна. Прилага се най-вече при кокоши трън, но има ефект и при други оплаквания на краката. Ето какво ни пише Здравка:

„Ако страдате от болки, причините от кокоши трън, вечерта преди да си легнете вземете парче стар хляб. Важно е да е изпръхнал, сух. Големината зависи от това да искате да лекувате само болното място, или искате целия крак да облекчите. Капнете върху него чист ябълков оцет. Не да стане на каша, а да се навлажни само. Прикрепете към крака и увийте с фолио. Ако нямате, работа върши и обикновена найлонова торбичка. Обуйте и чорап, за да не се размести.

Така се прекарва цялата нощ. На сутринта компресът се маха, кракът се отмива и леко се остъргва омекналата кожа. Направо ще се смаете от промяната и от това, че само за нощ сте се отървали от кокошия трън, който ви е мъчил с дни и седмици. Гарантирам на вашите читатели!”, завършва писмото си Здравка Василева.

Със свинска мас:  Народни рецепти помагат при кокоши трън. Сред популярните народни лекове е и този със свинска мас, към която се добавя равна част салицил. Върху ползите от салициловата киселина за лечение на кокоши трън ще се спрем подробно и по-надолу в текста.

За изпълнението на тази рецепта ви е необходима чиста свинска мас, несолена. След като се разбърка добре със салицила, се нанася плътно върху израстъка. Отгоре се поставя лепенка. Компресът трябва да престои през нощта. На следващата и на последващата вечер процедурата се повтаря при необходимост.