10 филма от София Филм Фест 2018, които не трябва да пропускате

12
788
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

За втора поредна година подбрахме десет задължителни филма от програмата на София Филм Фест (Sofia International Film Festival). Международният филмов фестивал извоювал с годините признанието на световната кинообщност, акредитиран от FIAPF и включен в класацията на сп. „Variety” сред 50-те топ фестивала като значим форум за киноиндустрията, се среща за 22-ра поредна година с вярната си публика и многобройните международни гости. От 7 до 29 март в София ще бъдат представени най-актуалните творби от европейското, световното и българското кино.

22-рият София Филм Фест ще бъде открит на 7 март в Зала 1 на НДК с официалната премиера на най-новия игрален филм на Милко Лазаров – „Ага”. Филмът е копродукция на България, Германия и Франция с главен продуцент Веселка Кирякова („Ред карпет“).

По време на фестивала ще бъдат представени 172 пълнометражни игрални и документални заглавия, както и над 20 късометражни филма. Специален гост на фестивала ще бъде емблемата на световното независимо кино Вим Вендерс, който се завръща в София почти 10 години след представянето на филма си „Снимки в Палермо“. Президентът на Европейската филмова академия и световен майстор на киното ще представи амбициозния си проект „Потапяне“ – филмът, който откри 65-тия филмов фестивал в Сан Себастиан.