Планински кристал

3
394
Добави коментар
Nutrim
Nutrim

„Характеристики: Кварцът е най-силното средство за усилване на лечебното и енергийно въздействие на планетата благодарение на уникалната си хеликоидална, спираловидна кристална форма. С находища по целия свят той абсорбира, съхранява, излъчва и регулира енергия и е много полезен за освобождението и. Когато използваните при акупунктура игли са с кварцово покритие, ефектът им се увеличава с десет процента. Според показаното с камерата на Кирлиан, ако държите кварцов кристал в ръка, биомагнитното ви поле се увеличава двукратно. Той засилва действието на кинезиологията и предпазва от радиация. Кварцът генерира електромагнитизъм и отблъсква статичното електричество.

Кристалът работи на вибрационно ниво, хармонизиран със специфичните енергийни изисквания на човешките нужди от лечение или от духовна активност. Той довежда енергията до най-доброто и възможно състояние, връщайки я до положението и отпреди появата на неразположението. Пречиства и укрепва органите и ефирното тяло, действа в дълбочина за пречистването на духа, свързва физическото измерение с ума.

На духовно ниво кристалът излъчва енергия към най-висшето възможно ниво. Съдържайки всеки възможен цвят, планинският кристал(прозрачният кварц) работи на всички нива на битието. Съхранявайки информацията като природни компютри, тези кристали са духовна библиотека, която чака да бъде разгледана. Кварцът притежава способността на разсейва кармични семена. Той засилва психичните способности и ви насочва към духовната цел. Използвам при медитация, кварцът филтрира разсейващите фактори. Той е най-ефикасния рецептор при програмиране.

На ментално ниво камъкът помага на концентрацията и отключва спомените. Кварцът е средство за спестяване на енергия. Прикрепеният към горивоподаващата система на автомобил кварц с остър връх намалява разхода на гориво.

Лечебни свойства: Кварцът е майстор лечител и може да се използва за лечение на всякакви заболявания. Той стимулира имунната система и носи на тялото равновесие. Кварцът е отлично средство за лечение на изгаряния. Хармонизира всички чакри и подрежда ефирните тела. Планинския кристал действа благоприятно върху парализирани части на тялото и рани. За целта се масажират дълго и внимателно засегнатите части и около тях.

Той действа стимулиращо на целия организъм. Поставян профилактично всеки ден сутрин и вечер за 10 минути върху сърдечния център спомага за душевното равновесие. Държан в ръка, успокоява стресовите ситуации. Магнитните трептения на този минерал в естествения му вид превеждат в хармония жизнената енергия на хората около него.

Присъствията на друза от планински кристал засилва действието на всички други скъпоценни камъни. Колкото по голям е кристала толкова повече енергия излъчва. След използване за лечебна терапия се измива с вода.“