Златен калцит

3
326
Добави коментар
Nutrim
Nutrim

„Характеристики: Калцитът е мощно усилващо и пречистващо енергията средство. Наличието на калцит в стаята гони негативните енергии от околното пространство и повишава вашата собствена енергия. В рамките на тялото той премахва застоялата такава. Цветовият му спектър пречиства физическото и ефирното тяло. Той е активен кристал, ускоряващ развитието и растежа, а също и духовен камък, свързан с по-висшето съзнание, улесняващ разкриването на висши мисли и физически способности, медиумното свързване и преживяванията извън тялото. Той ускорява духовното развитие и позволява на душата да запомни случилото и се и след завръщането и в тялото.

Във физиологично отношение калцитът свързва чувствата с интелекта, създавайки емоционална интелигентност. Този кристал има особено позитивен ефект в случай на загубена надежда и мотивация. Той се бори с мързела, подсилвайки енергията на всички нива.

В ментално отношение кълцитът успокоява мозъка, учи на проницателност и аналитичност, стимулира прозренията и усилва паметта. Той спомага за разпознаването на важната информация и запомнянето и. Кристалът ви дарява със способността да превръщате идеите в действия. Полезен е за улесняване на лечебния процес.

Калцитът облекчава емоционалния стрес и го заменя със спокойствие. Той е стабилизиращ камък, усилващ вярата в собствените възможности и способността за преодоляване на спънките. На ефирно ниво разположението на съответните цветове на калцита очиства, балансира и запълва с енергия всички чакри.

Лечебни свойства: Калцита пречиства отделителните органи, насърчава усвояването на калция в костите, но и разтваря калциранията подсилвайки скелета и ставите. Той облекчава чревните и кожните заболявания, стимулира възстановяването на тъканите и лечението на образуваните тромби, укрепва имунната система и може да съдейства за растежа на малките деца. Калцитът работи бързо по формата на тинктура и може да бъде наложен на кожата, язвите, брадавиците и гноясалите рани. На ефирно нива калцитът чисти и зарежда с енергия чакрите. Може да бъде използван за създаване на мрежа около леглото. Използва се и водата, в която е престоял камъка.