Новолуние в Риби – изцелително плуване в дълбините на болките

3
466
Добави коментар
gabo
gabo

Новолуние в Риби – изцелително плуване в дълбините на болките

 

„Лекарството за болката е в самата болка.“

Мили приятели, на 17 март предстои новолуние в 26,53 градуса в зодиакалния знак Риби. Това новолуние е много значимо, защото е броени дни преди пролетното равноденствие, когато ден става по-дълъг, светлината ни напомня, че е време да осъществяваме своите цели съзнателно. Новолунието в Риби е време за ново начало, но този новости трябва да свържем с изцелението, освобождаването от минали болки. Една значима лунация, която ще ни подготви за предстоящата пролет.

Най-силно ще усетят влиянието на новолунието всички с планети в последните градуси на подвижните знаци – Риби, Дева, Близнаци и Стрелец.

По време на новолуние Слънце и Луна са в съвпад. Това е период, в който посяваме новите семенца, които ще ни дават резултати по време на пълнолуние.

Това новолуние е специално. Защото новостите, които трябва да сътворим, те ще преминат през миналото, от което трябва да се освободим.

Слънце и Луна са в съвпад с Хирон. Новолунието в Риби е лечителско, изцелително. И концентрирано с енергията на големите промени. Съвсем скоро и Хирон ще направи своя ингрес в Овен. Сега е времето да хванем този замечтан момент и да се справим със своите илюзии, мечти, нездравословни зависимости.

Слънце и Луна в Риби може да ни отнасят дълбоко в света на мечтите. Но би било много по-ползотворно, ако доплуваме навътре в себе си до източника на нашите травми, рани, илюзии.

Новолунието в Риби ще ни поставя своите малки изпитания. Ще получаваме своите послания и знаци от Вселената как бихме могли да се справим с травмите, които носим дълбоко в себе си. Но наред с тези знаци, може да прихващаме сигнали, които са неистински. Това новолуние е изпитание.

Светилата в Риби биха ни направили с една идея по-съпричастни и към болките на другите. Но Марс е в последен градус на Стрелец и с този труден квадрат към Слънцето и Луната, може да ни прави реактивни, агресивни, защитници на своите емоции и его. Съвсем противоречива енергия.

Юпитер е класически управител на Риби, а в момента е ретрограден в зодиакалния знак Скорпион. Това засилва тенденцията да се разровим по-дълбоко в утайката на своите чувства, настроения, в онези болки, които се опитваме да скрием.

Светилата в Риби са в хармоничен аспект със Седна в Телец и Юпитер в Скорпион. Време е да се откопчим, да пуснем онези хора, емоции, чувства, които ни раняват. И към които мазохистично се вкопчваме от страх да не бъдем отхвърлени, изоставени.

Този процес на изцеление и избавление е свързан с нашите зависимости, нашата мазохистична настройка да настояваме там, където събитията са раняващи за нас или не сме желани.

Седна в митологията преживява голям катарзис, когато е отхвърлена от собствения си баща и потъвайки във водите на северните морета, преживява своя катарзис на освобождение, изцеление, охлаждане или повече хладнокръвие. Новолуние в замечтаните рибешки води в аспект със Седна – нека позволим на себе си да сътворяваме живот, но след като намерим център на своята сила в себе си, а не в околните.

Мили приятели, в духа на новолунието в Риби трябва да се изцелим, да завоюваме себе си отново, но с идеята, че трябва да направим някоя друга жертва. Която е повече от необходима, ако искаме да посрещнем пролетта обновени, пречистени от мистичните води на Рибите, изцелени от мъдростта на Хирон.

Марс в квадрат с Хирон ни напомня и за болките, които са свързани с нашата сексуална енергия. Новото зараждане – новолунието, това сливане на мъжка и женска енергия, от която да се зароди живот, трябва да премине през изцеление на тема физически контакт.

Риби е последен знак в зодиака, натрупал мъдростта на предходните. Нека използваме тази мъдрост градивно. И не позволяваме да се удавим в илюзии, мечти, зависимости.

И макар Марс от Стрелец да ни прави припряни към промените, новолунието в Риби е по-скоро време за обръщане навътре към себе си. И гмуркане към дълбините, където са корените на нашите проблеми и травми.

Новолунието в Риби е противоречие – да приемем вселенската мъдрост(Риби), но тази спокойна и духовна енергия е предизвикана от спонтанността на Марс в последен градус на Стрелец. Бих посъветвала да се пазим и от фалшиви гурута. И да търсим своята истина в това смутно време. Нека този марсов гняв е насочен към нашите болки и необходимостта да се опълчим на тях. А не към околните.

Новолунието в Риби е предизвикателство към нашите умения да плуваме в света на духовното, мистичното, изцелителното, в света на магичното, творческото, сънищата.

Нека посрещнем пролетта пречистени и изцелени. И сътворим бунт към ролята на жертва, която сме избрали в предходен момент. Да се освободим от болките.

Пожелавам ползотворно плуване в себе си, приятели. Прегърнете болките и ги превърнете в гориво за своето пролетно пътуване към Светлината.

За повече информация или лична консултация, може да се свържете с мен чрез контактната форма. Или да ме откриете в моята фейсбук страничка Emma и картите. За мен ще е радост да бъда ваш консултант и да ви преведа на достъпен език вълшебните шепоти на звезди, планетки и картите таро.

 

Свързани