Марс в Козирог – 17.03.2018 – 16.05.2018

3
398
Добави коментар
gabo
gabo

Марс в Козирог – 17.03.2018 – 16.05.2018

„В началото бе Хаос. След това дойде Кваоар с пролетта в стъпките си и песен в сърцето. Той танцуваше и се въртеше, пееше песента за творението. И по този начин започна Вселената.“

 

Мили приятели, Марс направи своя ингрес в Козирог в деня на новолунието в Риби – 17 март 2018. Този преход на Марс в зодиакалния знак Козирог за мен е много интересен.

Войнствената планета Марс се чувства много уютно в Козирог, където може да канализира разумно своята енергия. Под влияние на Марс в Козирог може да поставим основите на начинания, които са амбициозни за нас. Но ще можем да последваме целеустремено. Да използваме енергията си градивно, само в действия, които носят стабилни резултати и успехи.

Марс в Козирог е много специален. Защото в своето пътуване през знака на Сатурн ще има интересни и важни срещи с планети, които имат много по-мощна енергия. Които се нуждаят от побутването на Марс, за да реализират своите промени.

Марс в Козирог е време, в което освен за нашите амбиции, ще трябва да помислим и за този ред, в който живеем.

Преминаването на Марс в Козирог е от значение и за предстоящото настъпване на пролетта – ингрес на Слънцето в Овен – 20 март 2018. Когато денят нараства, Светлината ни залива със своята живителна енергия, когато съзнателно реализираме идеи. Положението на Марс е още една подсказка как и какво трябва да засадим в предстоящите месеци. И какви резултати ще пожънем, каква ще е нашата реколта през есента.

За мен е много интересен съвпад на Марс с една от новооткритите и малки планетки Кваоар от пояса на Кайпер в деня на пролетното равноденствие. Кваоар е митологичен образ на индианците Тонгва. Кваоар е бог свързан със сътворението. „В началото бе Хаос. След това дойде Кваоар с пролетта в стъпките си и песен в сърцето. Той танцуваше и се въртеше, пееше песента за творението. И по този начин започна Вселената.“

Намирам страхотна асоциация, че точно в деня на пролетното равноденствие, Марс, който е диспозитор на ингресиращото Слънце в Овен, е в съвпад с планета, която е свързана с ново начало, със зараждащ се живот, с Пролет.

В митологията Кваоар първо сътворява бога на Небето, който му помага да създаде и богинята на Земята.

За мен пролетното равноденствие и този цял цикъл на новости, които ни предстоят, ще носят голяма енергия на Сътворението. Когато се впускаме в амбициозни нови проекти в предстоящите месеци, за да създадем своята Вселена, в която да се чувстваме уютно.

В митологията Кваоар се появява след тъмната нощ, след залез на предходните богове, когато всичко старо е потънало в тъмнината, загубено е, символично е умряло. Кваоар няма майка и баща, няма предци.

Така и ние трябва да посеем семена на начинания, които са нови за нас. Които да събудят амбицията ни да създадем нещо различно.

Преминаването на Марс през Козирог ще ни даде тази възможност да разчупим статуквото, този ред, който се нуждае от голяма промяна. По пътя си в Козирог ще има значими срещи, които очакват своя спусък, за да задействат големите трансформации.

Ще има его битки, повече нужда от самодоказване – 24 март, когато Марс в Козирог е в квадрат със Слънцето в Овен.

На 2 април Марс ще се срещне със Сатурн, управител на Козирог. Един значим съвпад, който има много специфично влияние. В негативен план може да ни е по-трудно да изразим свой гняв или творческа сила. В позитивен план може да ни помогне да поставим точни и ясни цели, които да следваме. Да овладеем енергията, която носим и по един здравословен начин да я използваме. Бих посъветвала към повече внимание в дните около 2 април, да не проявяваме прибързаност, да не бъдем припряни.

4 април също не е най-благоприятен ден – Марс е в квадрат с ретрограден Меркурий в Овен. И дълго трупано напрежение може да излезе под формата на много неприятни разговори. И тук припряността по-скоро би донесла инциденти.

11 април е ден, в който Марс в Козирог е в хармоничен тригон с Венера в Телец. Една вселенска подкрепа за Венера, която ще е в квадрат с лунните възли в Лъв и Водолей. И ще премисля своите ценности, ресурси, притежания, отношение към любовните теми, имането и нямането. Марс ще помогне на клетата Венера с малко подредена и конструктивна енергия, която е свързана с поставените проекти и цели.

Един от трудните моменти за транзита на Марс в Козирог е свързан със срещата му с Плутон на 26 април. Само дни преди тази среща Плутон е обърнал своя ход в ретрограден. Ретрограден Юпитер в Скорпион е в хармоничен секстил с Марс и Плутон, които се намират в 22 градус на знака. На пръв поглед една хармонична възможност да разчистим всички остарели структури, които ограничават нашето развитие. Плутон е чистител. Но комбинацията между Марс и Плутон е много силно заредена с енергия, която лесно може да се трансформира в силен гняв. Хармоничен аспект от Юпитер лесно би донагнетил това буре с барут. Аз бих казала, че големите промени изискват понякога и голяма причина. И не винаги трудностите са чак толкова лоши за нас. В дните около 26 април може да очакваме повече изпитания, да излезат на повърхността и позабравени тъмни, неясни структури. Но всичко с идеята за голямата промяна. Плутон ще помогне да оперираме и ампутираме всичко загниващо, което пречи на нашето развитие. Е, може малко да понаболява, изисква се катарзисна промяна.

Преди напускането на Козирог, Марс ще квадратира Уран, който стремително се е насочил към своя ингрес в Телец – 15 май. Това е още една трудна комбинация. И двете планети са в критичните градуси на знаците, в които транзитират. Събрали енергия, която може да се изяви много по-осезаемо. А и като цяло Марс и Уран в труден аспект са изключително взривяващи. Мили приятели, големите промени изискват по-осезаемо разместване на пластовете около нас. Не толерирам прекалено дръзките решения тогава, може да се надценим или подценим. Положителните резултати от нашата дързост не са гарантирани.

Преминаването на Марс във Водолей ще е също много силен период. Първи негов контакт ще е с Уран в Телец.

Във Водолей Марс ще премине и в ретрограден ход, ще се включи в затъмненията по оста Лъв/Водолей. За да се завърне отново в Козирог на 13 август. И да се опита да канализира енергията си по един заземен начин, да имаме време да направим поправки в своите действия и планове. И окончателно да напусне Козирог на 11 септември.

Преминаването на Марс във Водолей и участието му в затъмненията на по-късен етап през годината, сякаш е с идея да се забързаме и направим неотложните промени, които се изискват от нас. Сякаш с новите цели, които сме поставили по време на Марс в Козирог, ще пренесем тази нужда от промяна на установените правила и излизане от рамките. Марс ще даде малко огън и гориво на фиксираните знаци, които чакат до последната секунда, за да пуснат старото и създадат новости за себе си.

Творете Пролет, приятели. Марс в съвпад с Кваоар по време на пролетното равноденствие е много симпатичен знак.

Свързани