„Christian of Roma“ обучава във фризьорство 18 младежи от инициативата на Президента „Подкрепи една мечта“

3
707
Добави коментар
intersalon.it
intersalon.it

21 Март 2018г.

Социалната кауза стартира на 23 март с откриването на XXVII-ия Италиански фестивал на красотата и прическата в Пловдив

„Christian of Roma“ обучава във фризьорство 18 младежи от инициативата на Президента „Подкрепи една мечта“. Социалната кауза стартира на 23 март с откриването на XXVII-ия Италиански фестивал на красотата и прическата в Пловдив.

Обучението ще протече в рамките на 660 учебни часа. В квалификационните курсове за усвояване на професията на фризьора ще се включат 20 технически специалисти и преподаватели в партньорство с учебен център „Развитие“. Екипите на компанията са разработили менторски програми, в които начинаещите ще изучават фризьорските техники напълно безплатно. Местата за провеждане на курсовете ще са в обучителните центрове в цялата страна. След успешно полагане на изпит възпитаниците на социалните домове ще получат Свидетелство за професионална квалификация 2-ра степен, валидно в България и в чужбина. На завършилите обучението ще бъде осигурена практика във фризьорски салон, намиращ се в най-голяма близост до социалната услуга, ангажират се от „Christian of Roma“. В социалната кауза се включва и Асоциацията на маникюристите, с което ще се разшири сферата за професионално развитие на тези млади хора, добавят организаторите.

До идеята „Christian Of Roma“ да подкрепи младежите от инициативата „Подкрепи една мечта“ се стига след разговор между съпругата на Президента г-жа Десислава Радева и управителя на „Christian of Roma“ г-жа Елена Кристиано. В социалната ангажираност на компанията за мода и красота г-жа Радева разпозна съмишленик и партньор в създаването на възможности за професионално обучение и развитие за младежите, израснали в институции. И двете вярват, че е възможно всяка лична история, започнала с изоставяне, да има своя път към личен успех и професионална реализация сред най-добрите.

Инициативата на Президента „Подкрепи една мечта“ насърчава, мотивира и подкрепя младежите, израснали в институции, в решението им да започнат работа или да продължат своето образование във висше училище. От „Christian of Roma“ изразяват готовност за дългосрочна подкрепа на зрелостниците от инициативата, които ще изберат да се обучават и развиват професионално в сферата на фризьорството. „Идеята да се осъществи настоящата съвместна благотворителна инициатива бе породена и от необходимостта от истински отдадени на фризьорството професионалисти. Днес общността на стилистите се обединява, за да помогне на децата от социалните домове. Да им бъде дадена зелена светлина за професия с реален шанс за практикуване“, коментира управителят на „Christian of Roma“ Елена Кристиано.

 

18-те младежи ще бъдат и специални гости на XXVII-ия Италиански фестивал на красотата и прическата. Бъдещите фризьори ще имат възможност да направят своите първи стъпки в професията, както и да бъдат модели на най-добрите стилисти – участници в събитието. Престижният форум ще се проведе от 23 до 25 март включително в Палата 2 на Международен панаир – Пловдив, съобщиха организаторите.

В своята 25-годишна история „Christian of Roma“ заявява своята социална отговорност с подкрепата на редица благотворителни инициативи. Сред тях е съвместната кампания с БЧК и Национален алианс за хора с редки болести, подпомогнала много пациенти с редки заболявания. През 2016 година XXV-то издание на Италианския фестивал на красотата и прическата бе посветено на инициативата „Надеждата е красива“ в помощ на жените, преминали през химиотерапия.