Ефективна помощ с препарат за дървеници | NewFresh.org – NewFresh.org

2
418
Добави коментар
newfresh
newfresh

Публикувано на 01.03.2018 | Обновенa на 20.03.2018 | Добавенa в Статии

Дървеници? Откъде се взеха? Как ще се отървем от дървениците – с препарат или изнасяне от квартирата? Kакво представлява тази хапеща гад дървеницата? Препарати за дървеници – къде и какво да използваме? Борба с дървеници Айкън – биоциден препарат за дървеници Препарат за дървеници „К-Отрин” Препарат „Солфак” „Фикам” – инсектициден препарат за хапещите дървеници Препарат „Фендона” „Фактор Улв” Препарат за дървеници „Микрозин” Кой препарат за дървеници да поръчам и кога ще го получа?

  Дървеници? Откъде се взеха?

Да си представим следната ситуация – зимната сесия почти приключва, а вие сте готови да се нанесете в новата си квартира. Е, направили сте някои компромиси с цената, но изпитите ви преминаха, а съквартирантката ви и котката ѝ показват небивал ентусиазъм.

Следва нанасяне в малко апартаментче, в което комунизмът все още е в разгара си, а 21 век не съществува. След средно кротък новодомски купон музиката спира, полагате блажено глава, само за да се събудите след 2 часа от истеричния вик на съквартирантката: „Помощ! Хапят ме дървеници!”. Тя влетява в стаята ви. Чешейки се, прави движения, за които не сте и предполагали, че човешката анатомия е в състояние да възпроизведе. И всичко това – от едно хапещо животинче.

Препарат за дървеници или нова квартира?

След няколко колоритни балкански думички до слуха ви достига най-вълшебната от тях – дървеници. Казвате й да не се вдетинява и си лягате отново. Дървеници – да, бе – това са дребни проблеми. Хапещи… Нали, все пак, си взехме изпитите?! До края на вечерта обаче и вие, и котката сте станали специалисти по африканския танц конга, а на сутринта – тялото ви е с толкова ухапвания от дървеници, че се тревожите дали все още сте способни да задържате течности. Откривате, че вероятно сте алергични към ухапванията на тези вредители. Дали има препарат за дървеници?

Kакво представлява тази хапеща гад дървеницата?

Пиейки кафе, залагате на сигурното – питате Google. Дори името ѝ ви звучи неприятно.

Откривате ужасни неща: Възрастните дървеници са дълги 4-8 mm и са кафяви на цвят. Те имат твърди крачета с адски щипки за придържане към гостоприемника по време на храненето – с кръв.

Изпъкнали антенки излизат от главите им, а женската дървеница снася яйца през целия си живот. Нимфите, която се излюпват от яйцата са умалени копия на възрастните индивиди, които се хранят като тях – с изстрадала студентска кръв. Креватните дървеници имат добре определени места за почивка, в които могат да бъдат намерени много индивиди от всички различни етапи на живота.

Препарати за дървеници – къде и какво да използваме?

Обидени сте на еволюцията, и тъй като неслучайно сте на върха на хранителната верига, глождени от чувство за реваншизъм и ухапванията, започвате да търсите препарати за дървеници.

Попадате на Ню Фреш ООД – Борба с дървеници.

Откривате няколко основни надеждни марки препарати – „Айкън”, „К-Отрин”, „Солфак”, „Фикам”, „Фендона”, „Фактор Улв”, „Микрозин”, както и серия от капани в зелено, за да са в тон със завесите. Имената не ви говорят много, чешете ухапванията от дървеници и трескаво се опитвате да научите още за препаратите.

Първи е Айкън – биоциден препарат за дървеници, с контактно и стомашно действие с много бърз първоначален ефект и сравнително дълго последействие – последното ви радва. Микрокапсулираната суспензия съдържа пречистен ламбда цихалотрин. Разтваря се 5 мл. в 1 л. вода за 20 кв. м.

Следва препаратът за дървеници „К-Отрин” – продукт срещу хапещите насекоми с остатъчна активност, като нанесените частици не се виждат. Действа бързо срещу насекоми чрез директно пръскане и чрез остатъчна активност. Предизвиква опиянение, зашеметяване и смърт. Съдържа делтаметрин и не е класифициран в ЕС заради токсичност. Разтваряте 10-12 мл от препарата в 1 л вода.

Препаратът „Солфак” съдържа 5% цифлутрин – силен емулсионен биоцид, от групата на синтетичните пиретроиди. Разтварят се 20 мл от препарата в 5 л вода за дървеници.

„Фикам” e инсектициден препарат за хапещите дървеници, подходящ за контрол на зони с широк спектър. Нормалната доза за разреждане е 15-30 гр., които се разреждат в 5 литра вода, и с така приготвения разтвор се обработват 100 м².

Препаратът „Фендона” е бързо действащ пиретроид, който осигурява ефикасен контрол на широка гама вредни инсекти и дървеници, разбира се, върху всички видове повърхности. Активното вещество е толкова ефикасно, че предизвиква излизането на насекомите от скривалищата им за 5 мин., парализира ги до 30 мин, и причинява смърт до 24 часа. Тук се усмихвате.

„Фактор Улв” пък не съдържа разтворители, няма миризма, убива хапещите дървеници и не оставя следи. Препаратът за дървеници е много ниско токсичен, а 50 мл от него се разтварят в 5 л вода за 100 м2.

Препаратът за дървеници „Микрозин” съдържа сигернизирани пиретроиди. Разтварят се от 50 мл  до 75 мл в 5 л вода за 100 м2, в зависимост от нивото на заселеност на третирания обект. Подходящ е за вътрешни и външни обработки срещу пълзящи и летящи насекоми.

Кой препарат за дървеници да поръчам и кога ще го получа?

Следва затишие, в което в главата ви като хапещи дървеници се щурат идеи какво решение точно да изберете. Трябва да е смъртоносно за гадовете и бързо за вас. Трябва Ви консултация за най-добрия препарат за дървеници.

Обаждате се и го поръчвате от Ню Фреш ООД – виждат ви се надеждни, готини и свежи. Открили сте решението – доставка на следващия работен ден и инструкции как да третирате с препарата за дървеници. 

Смеете се съзаклятнически със съквартирантката, а котката е получила неизлечим нервен тик.  

Публикувано от Рамона Стойчева