Пълнолуние във Везни – между Аз и Ние, безкрайна синя пустота

3
418
Добави коментар
gabo
gabo

Пълнолуние във Везни – между Аз и Ние, безкрайна синя пустота

 Blue moon You saw me standing alone Without a dream in my heart Without a love of my own Blue moon You knew just what I was there for You heard me saying a prayer for Someone I really could care for

Мили приятели, март месец се оказва „пълнолунен“ месец. Започна и завършва с пълнолуние. На 31 март е пълнолунието на 11,45 градуса във Везни, от 15:47 за координати нашата столица. Това пълнолуние ще засегне по-осезаемо хората с планети и важни оси в хороскопа в 9-12 градус в кардиналните знаци – Овен, Рак, Везни и Козирог.

Пълнолунието може да е силно зареден с енергия период, в който и емоциите ни са в своя пик. По време на пълнолуние Слънцето и Луната са в срещуположни знаци, намират се в опозиция. Което ни напомня за полярностите в живота, Вселената.

Имаме чувството, че сме раздвоени между това, което изпитваме като нужда и това, което трябва да се стори.

Пълнолунието е кулминацията, времето за резултати от предходна лунна фаза – новолунието. Каквото сме засадили, това ще пожънем по време на пълнолуние.

Пълнолунието по оста Везни и Овен ни насочва към разрешаване на проблемите и намиране на баланс в темите, които са свързани с отношенията, партньорствата и нашите лични желания.

Луната се намира в зодиакалния знак Везни, който е свързан с партньорските отношения, търсенето на компромис, балансирането, дипломатичността във взаимоотношенията. Емоционалните ни нужди ще се пречупват през идеята да сме свързани с околните. Везни е въздушен знак, тук Луната не е дълбоко емоционална. А ще сме водени от нуждата за равенство, справедливост в отношенията с близките ни.

Слънцето в Овен е малко нарцистично, его насочено. И нека не забравяме, че ингрес на Слънцето в Овен е свързано със смяната на сезоните, зараждащата се пролет. Слънце в Овен е насочено към личните цели, защото се чувстваме съживени, окрилени, готови да се впуснем в динамичния ритъм на живота. Тук няма тази съпричастност и отдаденост към детайлите, дълбоко съпреживяване към чуждите нужди.

По тази причина пълнолунието по оста Везни и Овен се отнася за полярността в отношенията с околните и балансирането между личните ни желания.

Това постигане на баланс може да не е най-лесното нещо по време на тази лунация. Отношенията с другите планети не са никак хармонични. Пълнолунието във Везни може да е много ползотворно, ако уловим по-симпатичната проява на участниците в тази лунация. Но колкото и полезно, толкова и трудно може да овладеем енергията на планетките.

Луната във Везни е в опозиция с ретрограден Меркурий. Който върви в своя ход към съвпад със Слънцето. На мен винаги ми светва червената лампичка, когато видя опозиция на Луна и Меркурий. Тук битките между разум и чувства са доста засилени. И на фона на полярната енергия на пълнолунието, това може да е още по-осезаемо. Меркурий в Овен не винаги има цедка на устата. И в предстоящата среща със Слънцето, може да манифестира по-откровено това първично желание да помислим за себе си и своите цели. Добрата новина е, че ретрограден Меркурий ни кара да се обърнем към себе си, да се свържем със себе си. Ще имаме своята възможност да чуем по-ясно какво се намира в центъра на нашата личност, какъв е този огън, който ни разпалва.

Светилата във Везни и Овен са в трудни аспекти с Марс и Сатурн в Козирог. Образува се тао-квадрат с връх Марс и Сатурн. Аз много харесвам съвпад на Марс и Сатурн, особено в Козирог. Където и двете планети са силни – Марс е в екзалтация, а Сатурн е в своя знак, на трон. Енергията на Марс е впрегната в градивни начинания, под контрол, заземена. Съвпад на Марс и Сатурн дава издръжливост и целеустременост. По-трудното е овладяването на гнева и склонността към дълго трупане и страховито избухване.

Луната във Везни  в квадрат със Сатурн може да ни направи една идея по-черногледи, самотни, по-трудно да заявяваме своите емоции. Сатурн изисква отговорност и тук целта е да охладим емоциите, да поемем отговорност за тях.

Луна във Везни в квадрат с Марс е малко взривяващ аспект. Склонност към действия, които са продиктувани от емоциите, първосигналност, лесна запалимост.

Меркурий в Овен в квадрат със Сатурн не е най-лесен аспект за общуване. Всички идеи ще ни се виждат в черни краски.

Меркурий в Овен в квадрат с Марс дава припряна комуникация, необмислена.

Слънце в Овен и в квадрат със своя диспозитор Марс може да ни направи прекалено агресивни в преследването на своите нарцистични желания.

Слънце в Овен и в квадрат със Сатурн също е аспект, който спомага личната неувереност.

Диспозитор на Слънцето – Марс в съвпад със Сатурн в Козирог, може да оставя у нас усещането, че не можем да изразим своята лична воля.

Енергията на пълнолунието може да е силно нагнетяваща заради страховете, прибързаността, неумението да изразим правилно своите мисли, чувства, лични желания. Ще сме склонни да реагираме спрямо своите страхове. Може да загубим връзката между себе си и другите в това време на силно напрежение, черногледство, лесна възбудимост.

Но пълнолунието във Везни е отрезвяващо. Когато преодолеем тази първична реакция, че сме по-скоро прекалено различни и няма какво да ни свърже с околните, защото личните ни нужди са съвсем други, ще можем по един конструктивен начин да поработим върху отношенията с околните и себе си. Намирането на баланс. Намирането на решения, които са свързани с преплуването на тази синя, мрачна, тъжна бездна, която „Синята Луна“ осветява пред нас и другите. Идеята на опозицията е да направим избор. И тук може да сме много по-съзнателни и целенасочени в отстояването на този избор. Тао-квадратурата с връх Марс и Сатурн може да ни направи целеустремени, много по-конкретни по какъв точно начин да помирим двете противоположности. С труд. И постоянство. Със самоконтрол.

Сега е време да се справим с неработещи модели в поведението ни. С нездравословни за нас компромиси в отношенията с околните. С прекалено нарцистични желания за отстояване на себе си. Опозицията ще ни помогне да намерим баланса по средата. И все пак пълнолунието е във Везни, нужен е компромис. И нека компромисите не ни обезличават, а ни помагат да стигнем до същината на себе си и вижданията си за връзки.

Сега е време да се научим да изразяваме себе си. Нека поемем отговорност към себе си и отношенията с другите. Да поработим върху езика, дори този на тялото, когато контактуваме с околните и себе си. Заплашителното и агресивно поведение, което е следствие на страховете ни, не е най-подходяща форма на общуване.

И нека не забравяме, че реакциите ни ще имат своите последици, навярно дългосрочни такива. В лунацията е намесен Сатурн. Поемете отговорност, приятели. Създайте си план на действие. Загърбете страховете. Аз и Ние не е чак толкова недостижима дестинация. А са неразривно свързани състояние – като част от колектив, като колектив, който променя и нас като личности.

Не толерирам първосигналното палене на мостове, прекратяване на отношения в следствие на емоции. Търсете хармоничното в общуването с другите.

Тази полярност много силно се вижда и в световен план. И нека лидерите намерят свой по-правилен език на общуване.

В деня на пълнолунието Венера, която е управител на Луната във Везни, ще направи своя ингрес в Телец. Един светъл лъч надежда, че въпреки тази турболенция, ще потърсим комфорта на удобството и сигурността. Венера в Телец ще върви към хармонични аспекти с Марс и Сатурн. Предстои развръзка, прочистване, премисляне, когато аспект към Сатурн стане по-точен – 8 април, Последната четвърт от лунната фаза.

Пожелавам светли празнични дни, приятели. Творете повече радост около себе си.

За повече информация или лична консултация, може да ме откриете чрез контактната форма. Или в моята фейсбук страничка Emma и картите. За мен ще бъде радост да бъда ваш консултант и да преведа на достъпен език вълшебните шепоти на Вселената – звезди, планетки, картите таро.

 

Свързани