Седмична подредба – 09.04.2018 – 15.04.2018

4
382
Добави коментар
gabo
gabo

Седмична подредба – 09.04.2018 – 15.04.2018

Мили приятели, новата седмица е последното ни малко предизвикателство свързано с ретрограден Меркурий. Очаквам с нетърпение преминаването му в директен ход, но в тази последна седмица на неговото ретроградие, нека се съобразим с изискванията, които има. Да се потопим цялостно във всичко, което се нуждае от преоценка, да стигнем до себе си. Защото следващата седмица ще започне с едно шеметно новолуние, директен Меркурий и идея за една лична революция.

За тази почти измъчена седмица избрах съветите на две таро колоди и новите шамански оракулски карти. Получиха се много интересни подредби. В духа на астрологичната обстановка.

 

Вариант 1

Спиритсонг тарото на Паулина Касиди избрах с идеята, че е много пролетно. Не очаквах такова сериозно послание от него. Дава заявка за колода, която може да е доста откровена. Което ми напомни, че не съм направила ревю на тази колода и ми даде идея да се замисля по въпроса.

Изтеглените карти са:

Кулата Осмица на раковинките/чаши Шаман/Висшият жрец

За избралите този вариант на седмична подредба, предстоящите дни може да са свързани с определени обрати. Но с идеята за достигане до мъдрост.

Кулата в първа позиция обещава, че в началото на седмицата може да не вървим спрямо определените от нас планове. И причините за тези изменения ще са извън нас. Много ми харесва изображението на картата – Хамелеон. Един по-различен поглед върху промените и нуждата от адаптация. Хамелеонът променя своята окраска спрямо средата, в която е попаднал. Така и ние ще трябва да реализираме промени и да се нагаждаме към ситуациите, които са нови за нас. Тези промени могат да бъдат освобождаващи. Когато дълго време сме се фиксирали върху теми от живота ни, към които изпитваме зависимост. Време е сила от външна страна да ни изкара от този застой. Бих посъветвала да не изпадаме в драми, ако събитията не се развиват според очакванията ни. А да се обърнем към себе си. В последните дни на ретроградието на Меркурий да използваме тази енергия, за да открием какво е ценно за нас.

Осмица на раковинките е точно това напомняне да скъсаме с материалния свят и да се потопим в духовния. Морската звезда може да ни научи как да се разделяме с ненужното и да се обновяваме. В средата на седмицата не е най-удачно време за решения, действия. По-скоро за малко покой, за да открием каква е нашата пътеводна светлинка, да открием път към себе си преди всичко. Когато сме загубили сигурността на постигнатото и то се окаже, че не е нашето стабилно място, на което да продължим да надграждаме, трябва да се завърнем към онова, което ни е ценно. Първо трябва да се погрижим за личната си сила. Под номер 8 в големите аркани се намира Силата.

В край на седмицата ще сме с една идея по-мъдри. И ще сме способни отново да подредим своя живот. От хаоса да създадем ред. Да се завърнем към традициите. Този прекрасен шамански Орел ни напомня да се свържем с божествения ред, прелитайки над материалния свят. За да може да пренесем тази мъдрост и на земята, в реалността. Последните дни от седмицата може да са много обучителни за нас, да достигнем до ново знание, до повече мъдрост. Дори на чисто битово ниво да сме надградили своето познание. Ще успеем да се завърнем към познатите ни навици, да установим ред. Следвайте традициите, приятели. Тя ще помогнат в това трудно време на промени.

Последната карта е Крал на раковинките. Ще сме водени през цялата седмица от нуждата да намерим баланс. Бъдете емоционално интелигентни, приятели. С разбиране към своите и чуждите емоции.

 

Вариант 2

Златното таро също има много интересно послание. Прави впечатление, че и тази подредба започва с марсова карта, както и предходната.

Изтеглените карти са:

Императорът Седмица чаши Двойка пентакли

И в тази подредба има една идея за объркване, нужда от решения. Но за разлика от първи вариант, тук може сами да контролираме промените.

Императорът в първа позиция дава ясна индикация, че в началото на седмицата трябва да вървим спрямо установените правила. И да поемем отговорност за своите решения. Необходимост да се стабилизираме, дори да се налага да имаме трудни решения. Ще бъдем сами отговорни за събитията през седмицата. Спрямо своите ръководни умения. Императорът често е поставен пред тежки решения, в които трябва да избира кое може да жертва, коя битка може да загуби в името на спечелване на цялата война. Така и ние ще имаме своите питанки на тема как да задържим ред стабилен около себе си. Императорът е сам в своята отговорност, бих посъветвала да не очакваме помощ от другите, за да се разрешават нашите проблеми.

В средата на седмицата може да сме по-объркани. Седмица чаши е много особена карта. За мен тя е с много разпиляна енергия. Така и ние ще намираме трудно баланс в отделянето на енергия за различни занимания. Което ще води до застой – в никоя област няма да сме на 100% отдадени, което не води до напредък. Седем чаши е времето, в което трябва да разберем кое наистина ни е важно, кой път наистина искаме да следваме. И да отдадем енергията си само там. Да проявим творчество. И да не позволяваме пасивността да ни поставя в застой.

Седмица чаши в комбинация с Император е малка подсказка и да не се пренатягаме в желанието за ред, а да пуснем някои ситуации да изтичат.

В край на седмицата ще имаме повече енергия, за да държим ситуацията около себе си в баланс. Дори да се налага да жонглираме с повече занимания. Ще сме по-гъвкави и адаптивни. И препятствията пред нас ще ни бъдат стимул, не толкова сериозна пречка.

Последната карта в колодата е Тройка жезли. На прага на нови постижения, път, когато виждаме резултатите от своите действия. Трябва да намерим баланс между силен контрол и бездействието, приятели. За да достигнем този етап, в който виждаме по-далеч, в перспектива развитието на своите планове.

 

Вариант 3

Шамански оракул е толкова интересен със своите послания. На моменти изпитвам притеснение дали правилно ще уловя значението на картите. Изключително многопластови и изцелителни послания.

Изтеглените карти са:

Много пътеки Пазител на Земята Ловец

В началото на седмицата може да се разкрият пред нас различни пътеки. Сега е време да излезем от установената посока, която дълго време сме следвали. И да допуснем да направим нова, голяма крачка, която е извън добре отъпканата от нас пътека. Време за смелост и вяра, че Земя и Небе ще ни подкрепят в новостите, които трябва да преминем. Време да поемем отговорност и да пожелаем сами да създаваме пътеки, а не да вървим по чуждите такива. Нека големите ни желания и мечти бъдат пътеводните звезди, които да следваме в новата посока.

През нашето ново пътешествие ще имаме възможност да се погрижим и за другите хора. С ясната идея, че вървим към лична еволюция, в която трябва да поемем повече отговорности за себе си, околните и света, в който живеем. Нека нашите мечти и начинания са в хармония с природните цикли. Да вървим с идея за онова голямо и смело нещо, което искаме да се случи в живота ни. И не забравяме, че голямата промяна се осъществява първо на лично ниво. Възможно е през седмицата да се срещнем с хора, с които от много време не поддържаме контакт, да помогнем на близки. Времето е подходящо да направим промени, които да са пример и за околните. Дори на чисто битово ниво – да се погрижим за градинката около дома си.

Това е един път на отговорност, в който трябва да сме пример за околните.

В край на седмицата ще е по-благоприятно за нас, ако се вслушваме в собствения си глас, ако следваме собствената интуиция. Чуждото мнение може да е объркващо. Чуждата посока, колкото и да е правилна, може да не е нашата посока. И нека не забравяме, че Ловците в миналото са имали невероятни умения да следват целта, използвали са всичките си сетива, свой вътрешен компас.

Ловците в миналото са били отговорни за оцеляването на племето. Те винаги вземат само толкова, колкото е необходимо за тяхното изхранване. Нека желанието ни за успех през новата седмица не е гарнирано с лакомия.

Последната карта е Господар на времето. Една седмица, в която всички карти напомнят за отговорността, която носим към себе си и другите. И цикличността на живота, повтарящите се събития са с цел повече разбиране към тях. Бъдете сами господари на себе си, приятели. С цялата отговорност, на която сте способни. И ако времето виждаме като спирала, а не линейно, нека всяка наша крачка ни води към разширяване на тази спирала, добиване на нов опит, а не следване на отъпканите линии.

Пожелавам прекрасна седмица, приятели. Нека е пролет в сърце и душа.

За повече информация или лична консултация, може да ме откриете чрез контактната форма. Или в моята фейсбук страничка Emma и картите. За мен ще е удоволствие да бъда ваш консултант и да преведа на достъпен език магичните шепоти на Вселената, на звезди и планетки, на картите таро.

Свързани