Нараства интересът към работа за болногледачи в Германия

3
304
Добави коментар
pixelmedia
pixelmedia

 

Запитванията за започване на работа като болногледачи и болногледачки в Германия са се увеличили с 20% през първите два месеца на тази година, в сравнение със същия период на 2017 година. Това споделя екипът от специалисти на Promedica24, която е специализирана в услугите за домашни грижи в Европа и вече от 14 години развива дейността си в този сегмент.

 

„Причините за позитивната тенденция са комплексни, но като най-значими сред тях можем да откроим все по-добрите условия за работа в страни като Германия, както и факта, че фирмата ни предлага напълно легална работа на нашите служители и комплексни услуги по организацията на тяхното пребиваване в Германия, включително транспорта, подслона и храната. През последните години това ни наложи като предпочитан партньор за българските болногледачи, търсещи работа навън. Очаквам в бъдеще застаряването на населението в най-добре развивата икономика в Европа да допринесе за още по-голямо търсене на болногледачи, а от там – и до още по-добри условия за българските служители, желаещи да работят в тази сфера“ – споделят от екипа на Promedica24.

 

Сред причините за нарастващия интерес през последните месеци той включва и предлагания от компанията специален бонус за всеки, който започне работа като болногледач в Германия през Promedica24. Бонусът е обвъзан с продължителността на престоя в Германия, както и с езиковите познания на болногледача. Повече информация за предлаганите бонуси има на сайта на дружеството.

 

Най-често от възможностите за работа се възползват предимно жени. Като необходимо условие от фирмата посочват поне основни познания по немски език и опит в грижите за възрастни хора. В добавка тя предлага на своите болногледачи допълнителна медицинска застраховка за територията на целия Европейски съюз, непрекъснат контакт с представител на фирмата по време на престоя в Германия, цялостно организиране и поемане на транспортните разходи, както и възможност за бързо заминаване.

Тагове / Tagged болногледачи, германия