Haute couture яйца

1
771
Добави коментар
svetla58
svetla58

Да декорираме и украсяваме по всякакви оригинални, цветни и красиви начини е една от най-забавните традиции, която въвлича цялото семейство в творческия процес. Ние приехме тази задача твърде сериозно и решихме да помогнем на истинските fashion маниаци да си направят котюрни яйца за празника.
Инспирирани от някои от най-известните модели на световни дизайнери, ще ви дадем няколко идейки как да приложите моделите им върху крехката яйчена черупка.

Ще започнем с няколко варианта, при които е задължително първо да боядисате цялото яйце в черно и след това да нанесете довършителните щрихи.

След като яйцето е изсъхнало хубаво, остава само да изрежете малки формички от различни платове, и с помощта на лепилото да ги прикрепите по него. А черната основа можете да я постигнете с каквито боички си изберете.

Тук допълненията можете да ги намерите във всяка една кинкалерия или при маникюристката си.

За да завършите този изглед на Prada, ще са ви необходими чифт сръчни ръце и цветни конфети с малко лепило.

В тези два модела, най-важното е да съумеете да направите перфектната граница между бялото и черното. Всичко останало можете да си го набавите от магазин за декорации за маникюр, ако вече ви е неудобно да нахалствате пред вашата маникюристка. За Dries Van Noten ви е необходимо специално златисто фолио, а за Balenciaga – малките перлички.

Яйцето на Dolce & Gabbana се постига лесно – цялото е бяло, знаете, че има и такива яйца, а в случай, че желаете да подсилите ефекта, можете да използвате различни видове боички. След това грабвате пинцетите, черните перлички за маникюр в различни размери, силно лепило и Voila!

Тук вариантите за импровизация са няколко. Ако сте уверени в своята прецизност и в това, че ръката ви не трепери, спокойно можете сами да нарисувате кръговете по черупката, а след това да оцветите някои от тях в черно. Другият вариант е просто да ги изрежете от тънък плат ли салфетка, и да ги залепите върху яйцето. За бялата основа вече разбрахте.

В този случай ще трябва да се изяви някой художник, защото карето на Oscar de la Renta се рисува на ръка с тънка четка.

Тук продължаваме да си играем с онази тънка четка, само че палитрата ни е доста по-богата.

Помните ли художника от преди малко? Викайте го отново, защото тук ще ви трябват неговите фини движения и набито око за извивките. И само син цвят.

Продължаваме на синя вълна. За постигането на този прекрасен нюанс е необходимо да смесите внимателно синя и бяла боя. А след това просто завържете в сладък възел тънка синя кожичка.

Рокаджийското излъчване на Tommy Hilfiger се постига с малки парченца различен деним. Ножица. И лепило.

И за финал – нещо бляскаво! Първо боядисайте яйцето в златиста боя, а ако нямате такава – само в жълта. И след това цялото го намажете с лепило и го овъргаляйте в златист брокат. Червеното коланче можете да направите от червена кожичка или панделка за подаръци.

Етикети:
Balenciaga, DIY, Dolce & Gabbana, Dries Van Noten, fashion eggs, Loewe, Oscar de la Renta, Prada, Thom Browne, Tommy Hilfiger, Великден, креативност, модерни яйца, направи си сам, оригиналност, сръчност