Ясновидството като практика

11
349
Добави коментар
taro-bg
taro-bg

Както вече беше посочено в „Ясновидство, първи стъпки“, за да има ясновидство, е необходимо свързване с енергията на Вселената. Когато ясновидецът или гадателят е неопитен и тъкмо започва своите занимания, то информацията се появява първоначално в подсъзнанието. След това е необходимо да бъде „извадена“ от там, за да се ползва. За да може целият описан процес да се състои, са създадени множество гадателски системи. При правилната им употреба, те дават добри резултати. Сред най-известните е употребата на картите таро. 

Със същия успех може да се ползва коя да е друга гадателска система, примерно руни, оракул, и-дзин и подобни. За някои по-напреднали като средство за доразвиване на ясновидството може да се добави и работата със сънища. Важно е да се запомни, че никоя от тези гадателски системи не замества гадателя и не гадае вместо него. Затова, попаднали в неподходящи ръце, те са абсолютно безполезни. Стават само едни най-обикновени изрисувани хартийки, камъчета или каквото там.

За получаване на ясновидска информация всеки може да си избере гадателският метод, който на него му е най-удобен. До колко ще развие даден човек своите ясновидски умения, зависи от наличните му способности, от характера, умственият му капацитет и от други фактори. Важно е колко време отделя за занимания и какво отношение влага към тях.

Преди човек да започне да се учи да получава информация примерно за световни събития, за чужди животи и да схваща различните варианти на развитие на бъдещето (няма съдба и предопределеност), то е необходимо първо да се научи да вижда и възприема знаците около себе си. Това не означава да стане суеверен и да хвърля сол зад гърба си, ако черна котка му мине път, нито да се стресира, че щом е счупено огледало, значи го очакват 7 години нещастие. 

В задачата се иска осъзнаване на собственото място във Вселената и улавяне на знаците, които тя подава на всеки от нас. По-известно е като интуиция. Може да се прояви, когато се наблюдава някой обикновен предмет от ежедневието или дадена ситуация. Води до получаването на информация за минало, сегашно или бъдеще, която иначе е недостъпна. Няма ограничение каква ще е тази информация. Може да е хубава, лоша или странна, може да е важна или незначителна. Необходимо е да се следи информацията да е вярна и да е истина, а не каква е по характер или по значимост. 

Ако управлението на интуицията се усвои, то след това е много по-лесно да се доразвие и прерасне в овладяване на ясновидство. До заниманията с ясновидство има още подготовка. В съвременните магически учения много често я пропускат, но старите такива са на друго мнение, което и аз споделям. Да се обърне внимание на собствения характер и морал. Няма да споменавам духовно развитие, защото разни самозванци така са опорочили термина „духовно развитие“, че няма накъде повече. 

Ясновидството е отговорност. Особено, когато касае и други хора. Придобиването му без предварителна морална подготовка е разрушително. Писах за обратния удар. Да се повторя. Вселената ще върне на неморалния всичко, което е направил, при това допълнено с лихвите. Не може да се избегне. 

В случай че някой си мисли, че е по-силен от Вселената, то определено не е познал. Вселената винаги е крайният победител. Тя налага Закона, че всяко действие си има противодействие. Който вреди винаги отнася обратен удар от Вселената, без значение дали го осъзнава и признава или живее в заблуда, че нещастията, които го сполетяват, са случайни. Така че, който иска да е ясновидец, трябва да развие и поддържа висок морал у себе си.

При изпълнение на всичко по-горе е ред да се пристъпи към първи занимания с ясновидство. Обаче преди това нека да изясня какви НЕ трябва да бъдат началните занимания с ясновидство.

Съществуват мнения, че ясновидската информация се дава от разни същности, било те астрални, божествени или някакви други. Също така, че третото око отговаря за ясновидството. Аз мога да добавя, че освен това съществуват и психиатри, които с удоволствие биха изслушали подобни твърдения и после ще предпишат лекарства. Знам, че ужасно засягам любителите на филмиранията. Крайно време е да се осъзнаят, ако могат. А ако не, значи са тежък случай. 

Другата опасност, за която искам да предупредя, касае онези, които твърдят, че употребата на алкохол, наркотични вещества и разни знайни и незнайни химии, води до ясновидство. Но всъщност не води до никакво ясновидство, а до халюцинации и самозаблуди. Почитателите им са трагичен случай. В дългогодишната ми практика ми се е случвало да виждам некролози на такива хора. Убити са от същите тези неща, които величаят. Не правете като тях, ако държите да сте живи.

Първите занимания с ясновидство е подходящо да започнат със закупуването на колода таро. Какво да се прави натам с нея, описвам в Начални стъпки в таро. Прочитът на останалата част на блога ще даде още полезна информация и практика. В блога периодично ще има и нови материали. Така че ако считате за полезно прочетеното от вас, продължете да го следите.