Най-мощната билка за сърце, кръвоносни съдове, стави, кожа, коса и не само…!

4
1071
Добави коментар
rumelina61
rumelina61

Хората са лекували артрит, подагра, астма, екзема, черен дроб, жлъчен мехур, сърдечни заболявания в продължение на много векове … Тя помага да се възстанови тялото след тежки заболявания! Чувствате ли, че умът и тялото ви са уморени?

Знайте, че има мощна и ароматна билка, която може да осигури необходимата енергия.Тя расте добре в топъл климат и се използва широко като подправка.

Оценявайте всеки момент от живота си, усмихвайте се по-често и ще бъдете здрави!

Хората лекуват здравословни проблеми в продължение на много векове, като използват лечебната сила на розмарина.

Ето само някои от предимствата на това невероятно растение:

– Розмарин подобрява сърдечната функция и кръвообращението:

Той има антислеротични свойства, понижава холестерола. Проучванията са доказали, че това растение е полезно след тежки заболявания, особено при възрастни хора с нарушена церебрална циркулация.

За да се подобри церебралната циркулация и да се подобри сърдечната функция, се препоръчва да се използва розмарин, както следва: 1 чаена лъжичка листа от розмарин сложете в 2 чаши вряла вода, да престои 30 минути в термос. Вземайте по 1-2 супени лъжици 3 пъти на ден преди хранене.

-Розмаринът подмладява клетките на кожата:

Овлажнява кожата, намалява бръчките, активира кръвообращението, възстановява еластичността на кожата, премахва оток, подобрява тена, елиминира пигментните петна.

Препоръчително е да пиете чай от розмарин, да добавите етерично масло от розмарин в крем и маски, а също и да избършете лицето с отвара от розмарин.

– Намалява болката в ставите, елиминира възпалението и лекува

Особено полезен е розмаринът за елиминиране на възпалителните процеси в организма, така че той е полезен за различни заболявания на ставите, дихателните пътища и за лечението на рани и язви.

– Подобрява здравето на мозъка

Това се дължи на факта, че розмарин увеличава притока на кръв към главата.

Билката съдържа съединения, които предотвратяват разграждането на важен невротрансмитер, способен да осигури добра памет.

– Розмаринът в помощ срещу умората и напрежението на надбъбречните жлези

Розмаринът е красива билка, която успокоява хормоните на стреса и подобрява настроението. Той не само подновява енергията, но и отпуска тялото и ума.

– Стимулира растежа на косата

Това се дължи на факта, че розмарин подобрява кръвообращението.

– Предпазва от затлъстяване

Розмаринът помага за отслабване, като ускорява разрушаването на мазнините и намалява апетита. Тя е по-ефективна, ако се смеси с пелин, градински чай и цвета на трън. Смесете билките в еднакви количества. Направете чай от 1 чаена лъжичка смес от билките в 300 мл вряща вода. Да престои като запарка 25 минути. Пийте по 150 ml три пъти дневно в продължение на 21 дни, 30 минути преди хранене.

Можете да използвате лечебната сила на розмарината по няколко начина:

Използвайте етерично масло от розмарин в грижи за кожата и косата: добавете в шампоани, крем и маска.

Пийте чай от розмарин: препоръчва се да пиете 1-2 чаши чай от розмарин всеки ден.

Особено добре е да пиете такъв чай ​​вечер преди лягане.

Чаят от розмарин се използва при диабет, чернодробно заболяване, жлъчен мехур, инфаркт на миокарда.

ВАЖНО! Не можете да използвате рецепти с розмарин за лечение на деца под 12-годишна възраст, с епилептични припадъци, бременност. Розмаринът увеличава налягането, така че не се препоръчва за употреба с хипертония от 2-3 градуса. Превод: zarata.info

Прочетена: 0