Изневярата е като бомба под семейната спалня

2
414
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Изневярата е като бомба под семейната спалня. Умната изневяра пази брака!

Изневярата има най-красивото лице. Тя те кара да се разтапяш от удоволствие. Да цвилиш. Да гориш от желание да споделиш, да се похвалиш дори. А всъщност мълчиш. Двуличието й обаче е ужасяващо. Защото тя има и второ лице – грозно, потно, с дебел пласт размазан грим …

То е пред очите ти, когато жертвата на изневярата си ти самият. В този момент ти се ще да му стовариш здрав юмрук в носа, да погледнеш презрително смотаната му физиономия, да поискаш развод. Но не става. Защото същото това омразно лице ти се смее подигравателно, съветва те да преспиш. Твърди, че утрото било по-мъдро от вечерта. Освен чест, казва то, в семейството има деца, двустаен дълго обзавеждан апартамент и някакви макар и дребни спестявания. Като нищо можеш да загубиш всичко. Такива могат да бъдат последствията, ако изневярата стане достояние на обществото и най-вече на партньора и адвокатите му.

Изневярата наистина е като бомба под семейната спалня. Всеки избира сам: Дали да я отнесе в първия пункт за вторични суровини и да се посвети на скромно моногамство, или да я остави да цъка, докато тялото се топи в нечии нескрепени с брачен договор ласки. Въпреки риска, или може би точно заради него, умните мъже и жени предпочитат втората позиция. И посочват поне пет причини, които не само оправдават, но и правят необходима изневярата.

1. Любопитството

Мъжът никога не поглежда зад вратата, ако сам не се е скрил там.

А. Дюбоа

Къде според мъжете е най-интересното място на света. Не, не са пирамидите, нито водопадите, нито дори „Ноу камп“ в Барселона, а под чаршафите на някоя Афродита. На жените също им се ще да надникнат в леглото на поредния звезден Аполон, изгрял в снощното телевизионно реалити. Защото, няма съмнение, това, което се крие там, е далеч по-различно, от онова, което предлага отдавна додеялият ти вече брачен партньор/ка/. Какво ли има под онзи балдахин, пита се душата. Какво ли съвършенство се крие. Едва ли ще мирише на готвено като в семейната спалня. Или ще се хърка като трактор. Единственият начин да се отговори на всичките тези парещи въпроси е да се провери. Любопитството… Как да го укротиш, смачкаш и изхвърлиш от съзнанието си, след като бушува като вулкан. Не можеш. Тогава вземи душ, парфюм и тръгвай.

2. Споменът

Понасях изневерите на съпруга си дотолкова, доколкото обичах любовника си.

М. Оклер

От сън спомени няма, казват мъдреците. И от целомъдрие – също, допълват техните учители. Моногамният е сив и скучен човек. Той е досаден дори на себе си, твърдят пък психолозите авангардисти. За да умееш да гледаш в бъдещето, редно е често да се връщаш към миналото, казват философите. И какво ще намери там онзи съпруг/а/, който никога е изневерявал. Равно като бетонна плоча, жилаво и безвкусно като пиле на грил пространство. Няма емоции с високи децибели, тайни срещи и ключ от чужда стая, както се пее в песента. Само дребни скандали и отпуска в курорт с минерална баня. Как да го разкажеш това на аверите/ките/. Срам. Мълчание. Слушай тогава разказите на онези, които са били по-безнравствени и умни. И завиждай.

3. Семейната любов

Бог създаде любовта, за да изпитаме измяната.

А. Балабанов

Колкото и странно да звучи, няма нищо по благотворно и заздравяващо брака както умната и кратка изневяра. По принцип изневерилият съпруг/а/ се връща вкъщи щастлив и доволен, но леко гузен. Това го прави мил, любвеобилен, дори щедър. Точно в такива моменти се поднасят най-неочакваните подаръци, планира се най-страхотният уикенда, а вниманието достига точката на кипене. Почтен мъж повече от година се прибираше с огромен букет след всяка изневяра. Графикът му бе железен. Веднъж в седмицата, винаги във вторник. За съпругата, която нищо не подозираше, този ден бе истински празник. Колко много ме обича Кольо, радваше се, докато подреждаше цветята във вазата. Кольо обаче се скара с любовницата си, вече не изпитваше угризение и спря с букетите. Тогава настъпиха съмненията. И стана лошо.

4. Отмъщението

Най-голямата свинщина, която можеш да направиш на мъжа, който ти е отнел жената, е да му я оставиш.

С. Гитр

Изневеряваш или не, на теб ще ти изневеряват, това гласи един от най-гадните закони, формирал се през годините в семейните взаимоотношения. Той е като унищожителен компютърен вирус. Промъква се в съзнанието и човърка ли човърка. За потърпевшия безспорно изневярата е подъл и долен акт. Има различни начини той да се накаже. Отело е краен, въпреки че често намира последователи и днес. Боят не е решение. Той е бумеранг. Колкото повече биеш, толкова по-големи рога ще ти слагат. Разводът, поради изтъкнатите по-горе причини, също не е изход. Най-практичното и приятно отмъщение срещу неверника е да му изневериш и ти. Това е най-цивилизовано, европейско и безболезнено за цялата фамилия решение.

5. Терзанието

Младите искат да бъдат верни, но не могат, старите искат да бъдат неверни, но не могат.

О. Уайлд

В правото има понятие – пропуснати ползи. Казват, че Господ връщал от рая всеки мъж, отклонил нечие страстно предложение в името на морала. Такива случаи има. Те са причина за старческото безсъние и богатството на производителите на сънотворни хапчета.

Месеци наред красавицата Донка преследва скромния програмист и верен съпруг Кирчо. Той упорито бягаше в името на стабилитета на брачното ложе. Мъжете в града се чудиха на устойчивостта и глупостта му и мечтаеха да бъдат на неговото място. В деня, в който Кирчо хвана жена си с друг, отиде при Донка. Падна на колене пред вратата й и заплака. Тя дори и не му отвори. Оттогава страда от хроническо безсъние. Вече и хапчетата не могат да му помагат.