5 Причини да Изберете Почивка на Остров Тенерифе

27
426
Добави коментар
DSTours
DSTours

5 Причини да стегнете куфара за остров Тенерифе

 

 

Тенерифе е най- големият и най- населен остров от архипелага Канарски острови. Разположен е в Атлантическия океан само на 300 км западно от пустините на Африка. Това местоположение  предопределя целогодишно благоприятните климатични условия и неповторимото съчетание на Испанско и Африканско вклияние, примамващи милиони туристи през цялата година.

Тенерифе е синоним на мечтана дестинация за почивка за много българи, но защо всъщност  е толкова притегателно място, ще научите в следващите редове:

 

 

1# Климатът на остров Тенерифе

Неслучайно Тенерифе е известен като „островът на вечната пролет“. Там температурите са целогодишно над 20 градуса –лятото е приятно топло, като градусите рядко надвишават 30, а „зимата“ е истински рай за туристи с температури около 19 – 23 градуса. И все пак имайте предвид, че острова е заобиколен от океан и водата не винаги е много топла.

 

 

2# Плажовете на Тенерифе

Плажовете на Тенерифе са една от основаните причини, да стегнете куфарите за почивка. Освен прекрасни условия за отдих, можете да практикувате различни видове плажни спортове и подводно гмуркане.

Ако и вие си представяте почивка си на Тенерифе на някой златист плаж с много палми, може и да грешите! Тук ще откриете екзотични черни плажове, покрити с вулканични пясъци. Разбирасе има и златисти плажни ивици с пясъци от Сахара. Сред най- популярните плажове са Los Cristianos и Playa de las Americas в южната част на острова и Playa Jardin, Playa de las Teresitas, El Bullullo и Playa San Marcos – в северната. Няма да искате да си тръгнете преди да посетите всички тях!

 

 

3# Забележителности на остров Тенерифе

Като световноизвестна туристическа дестинация, Тенерифе предлага забавления за всеки вскус.

* Историческите забележителности, които няма как да пропуснете са Старият град на Ла Лагуна (обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО) и Старият град на Ла Оротава, които ще ви пренесат назад във вековете.

* Природата на острова е изключително разнообразна – вечно зелени гори и скалисти върхове, затихнали вулкани и романтични заливи. Необятната екзотична растителност е представена от различни видове палми, драконово дърво, бананови плантации, цитросови горички, папая, авокадо и много други. Разходете се из националния парк Тейде, който също е част от списъка на ЮНЕСКО.

Забавленията, с които можете да разнообразите почивката си са:

* СПА процедури: повечето големи хотелски комплекси предлагат отлични условия за СПА почивка в съчетание с благоприятен климат, лечебни води и минерали от спящия вулкан;

* Голф: на острова има 8 модерни голф – игрища, проектирани от професионалисти, където често се организират турнири);

* Тематични паркове: Лоро Парк – любимо място за цялото семейство и Сиам Парк – най – големия воден парк в Европа (№1 в класацията на TripAdvisor за 2017 – та година);

* Пазаруване – Канарските острови са частична безмитна зона, където цените са съвсем достъпни, в сравнение с повечето големи европейски курорти. 

 

 

4# Кухнята на остров Тенерифе

Храната на Тенерифе ще остане един от любимите ви спомени от острова! Всякакви морски дарове, рибни специалитети, средиземноморска кухня, испански тапаси, изобилие от меса, свежи плодове и зеленчуци, съчетани с едни от най – добрите вина ще ви изкушават всеки ден. Вината на Тенерифе са печелили различни международни награди и отличия и са прочути в цял свят. Произвеждат се от сортове, които виреят само в уникалните за района климатични особености и вулканични почви.

 

 

5# До Тенерифе можете да стигнете с директен полет от Варна

Тенерифе е сред най- лесно достъпните екзотични дестинации за българите. Освен че ценети са съвсем изгодни, до мечтаната дестинация за почивка можете да стигнете само с един полет и то от Варна. А, какво по- хубаво от това – спестете време и пари от пътуването до София или прекачване по летищата. 

 

 

Описание на почивката на остров Тенерифе с полет от Варна, Октомври 2018 ще намерите тук:

Снимки от предишни наши програми с чартърен полет до Канарските острови разгледайте тук и тук:

 

 

Полезни връзки:

 Самолетни билети | Чартъри Германия  | Екскурзии и почивки | Екзотика | Хотели | Други услуги