ЕОС Матрикс

2
328
Добави коментар
Galinkata87
Galinkata87

ЕОС Матрикс
Основана
2002
Седалище
София, България
Служители
286
Продукти
Събиране на дългове в България; събиране на дългове в чужбина (над 150 държави), Изкупуване на вземания, Обучения и консултации по събиране на дългове, внедряване на специализиран софтуер за управление на вземания
Уебсайт
bg.eos-solutions.com

ЕОС Матрикс (до 2005 г. – Юръп Матрикс) е българска компания, специализирана в събирането на просрочени вземания за банкови и финансови институции, телекоми и ютилити компании, корпоративния сектор и други[1]. От 2005 г. насам ЕОС Матрикс е част от международната компания EOS Group със седалище в Хамбург, Германия и активна в 28 страни по света и с общо над 9500 служители[2].

Към момента компанията разполага с два офиса – в София и Стара Загора, в които към 2014 г. работят над 250 служители.

Управители на компанията са Тихомир Вълчев и Райна Миткова-Тодорова.

ЕОС Матрикс България е основана през 2002 г. под името Юръп Матрикс. През 2005 г. ЕОС Матрикс България се присъединява към международната EOS Group, част от групата Otto. За първите 7 години от развитието на компанията – до 2009 г., ЕОС Матрикс се разраства до персонал от 250 души[3]. През 2013 година ЕОС Матрикс се регистрира като финансова институция, специализирана в изкупуването на просрочени вземания. През 2014 г. EOS Group основава второто си подразделение в България – EOС Сървисис, специализирано в услуги, свързани със събиране на вземания. Компанията е регистриран администратор на лични данни към Комисията за защита на личните данни и има внедрена система за управление на информационната сигурност ISO/IEC 27001:2005.

ЕОС Матрикс България разработва Matrix Collection Software – специализирано софтуерно решение за управление на просрочени вземания, което подлежи на търговска продажба. Той позволява проследяване на целия процес по управление на вземания – от извънсъдебно, през съдебно събиранe, до възлагане на външни подизпълнители с възможнoсти за генериране на автоматични справки, отчети и автоматизация на процесите. Програмата осигурява достъп до детайлна информация за всяко едно задължение, подробна разбивка на дълга по елементи, история на комуникацията с просрочилите лица и проследяване и мониторинг на работата на агентите събиране на вземания, както и анализ на ефективността на индивидуална база, на база екип или портфейл. По данни на ЕОС Матрикс, софтуерът съкращава работния процес на колекторите и значително повишава ефективността им с до 50%.

ЕОS Матрикс е член на Британската кредитна асоциация CSA[4] и на американската ACA International[5]. От 2013 г. EOS Матрикс е част и от най-голямата двустранна външнотърговска камара в страната – Германо-българската индустриално-търговска камара[6], а през 2014 се присъединява и към Американската търговска камара в България AmCham[7]. През 2011 г. EOS Матрикс основава в съдружие с други български компании за събиране на вземания Асоциацията на колекторските агенции в България, а неин председател става съуправителят на компанията – Райна Миткова-Тодорова, която притежава дългогодишен опит в сектора. Целта на асоциацията е да спомогне за повишаване на финансовата култура на потребителите, а също така и да гарантира предоставяне на качествени услуги в областта на събирането на дългове в България.