Какво е енергията в магията

6
444
Добави коментар
taro-bg
taro-bg

Когато човек управлява собствената си енергия, той става способен да прави магия. Китайците наричат тази енергията ци. 

В китайската медицина се приема, че ци и кръвта са тясно свързани. Енергията се образува в човешкия организъм, а чрез кръвта се доставя до всяка клетка на тялото. 

Може да се приеме, че ци е електромагнитна енергия, а магията е нейното управление. Въпросната енергия няма антропоморфни характеристики, т.е. тя не е нито добра, нито е лоша. Електричните заряди са само два вида- положителни и отрицателни. Положително и отрицателно е вид заряд, а не е вид на енергия. За какво ще бъде използвана, зависи от този, който я използва. 

Електромагнитната енергия има различни видове въздействия- топлинно, светлинно, механично, магнитно и не на последно място- физиологично. Например, мислите ни са електромагнетизъм, биохимия и нервна система и тази тяхна особеност се използва за направата на магия.

Тъй като магията е управление на енергия, то ритуалът не е необходим в нея, но често пъти се използва. Причината е, че ритуалът подпомага съзнанието да достигне до определени трансови състояния (естествени, а не наркотични или сходни на наркотичните). Така се улеснява предаването на енергия, което е в основата на магията. 

Не всеки транс може да предава енергия. Трансове от типа на медитация и автохипноза водят единствено до собственото съзнание. Наркотичните трансове, както и преди писах, са вредни и не са магия.

Трансът, който се използва за магия, трябва да дава достъп до реалността. Това е важно, за да се избегне объркването на фантазията с реалност. Дали трансът е магически, се научава като се проверява реалността. Ако отговаря на реалността, значи всичко е направено коректно.